Skit

Allt är skit nu... orkar inget nu.. Bloggar imorgon

På bussen

Hej! Nu sitter jag på bussen hem. Både roligt och tråkigt...
Vi har haft en så sjukt kul dag i skolan!
Först matte , då satt jag och tre andra i ett grupprum och chilla med musik ;)
Efter det gympa. Det va så kallt ute så vi fick välja om vi ville vara ute eller inne och vad vi ville göra.
Självklart tog vi inne , lite mer än helften spela badminton och resten fotboll! Och faan vad kul vi med fotboll hade!
Sedan hade vi lunch , så vi gick till centrum och köpte lite godis. Efter lunch engelska och den va ganska chill , vi hade inte så mycket att göra och jag var klar med det mesta :) På istiden hade vi heller inget att göra så jag och typ helften av klassen gick till vår nya beach fotboll plan! Det var riktigt skoj , killarna ramla hela tiden och jag stog bara och skrattade ;) Sen så hade vi rast och sist teori på hemkunskapen! Vi hade gamla Britt , stackars tant när alla killar bytte namn osv ...

Men iallafall så när jag kommer hem ska jag först städa i stallet , mocka i Leonas box som jag aldrig gjorde efter att Casper flyttade och Leona åkte till betet igen. Jag ska mocka ur kaninernas box och flytta dom till Sunes gamla som är mycket mindre! Den stora ska Sune få :) Så jag ska även strö upp den stora boxen och kanske flytta krubbor och så. Efter de packar jag bilen , rider lite och sen ska jag köpa ett bett! Fullt upp med andra ord ;) Bloggar mer ikväll! :D

Friday

Sängen<3

Hej! Nu blir det äntligen sängen för min del :) Sköönt! Har riktigt ont i både ryggen och magen så ska bli skönt att vila upp sig! :) lingonveckan...
Jaja, vi har en ganska lugn dag imorgon, ganska långa raster , gympa , istid och såna lektioner. Alltså helt okej :) Imorgon kör jag på mjukis stil! Teamsportia byxor och min brors gamla klasströja. Mys!

Imorgon så ska jag nog rida Leoba lite lugnt eftersom hon ska tävla på Lördag. Sune får gå lite hårdare , mycket böjning och tempo växlingar.
Ska även packa inför lördag! Hihi älskar att packa inför tävlingar! :D

Och för någon som undrar så är det så här: Om jag får en ny ponny så slutar jag med fotboll. Eller pausar över hösten iallafall! Då fr jag mycket tid över från det. Läxor kommer jag ägna raster åt en del!
Hästarna ska ju även flytta hem från betet snart och då så behöver jag ju ingen som kör. Kan alltså gå ut och rida allihopa direkt efter skolan :) Tid finns , bara jag använder den på rätt sätt :)

//Carro.H

Svar på kommentar

Har sagt det förut och säger det igen :)
Jag bloggar mest från mobilen nu och kan tyvärr inte svara på kommentarer därifrån!

Men iallafall, tack! :D Blir så glad av söta kommentarer! Leonas mamma och hälften shettis och hälften russ! :) Hennes pappa är halvblod, så de är INTE ett dugg fjording eller hafflinger som alla tror ! :)

//Carro.H

Torsdag

Hej! Idag slutade vi (halvklass) klockan 14:00. Vi var klara med allt så vi fick gå typ 10 minuter tidigare :) Jag stannade kvar och vänta på att Julia som går i den andra halvklass gruppen skulle sluta , drog med henne hem. Så nu sitter vi på hennes rum och gör inget särskilt.
Vi kanske ska kolla på någon film? :) Får se vad vi hittar på! :) Åker med mamma sen när hon slutar jobba klockan 21:00. Då blir det hem och plugga lite glosor och sen sova! :) Om jag inte pluggar här då.. ;)

Hade det varit fint väder idag så hade jag nog vart hemma och ridit. Men får ta de imorgon istället. Taggar även Nygård på lördag! :D

Godmorgon!

Duschen

Hej! Nu har jag nyss kommit hem från ridturen.

Jag är verkligen mer än nöjd med min lilla ponny!
I början var hon lite tjafsig och ville inte lägga volter , då började hon hoppa och resa sig, vara allmänt dum och bråkig. Till sist gick hon iallafall fram och bråkade inget mer. När jag hade skrittat kanske 400 meter började jag jobba henne i traven. Jobbade med intervaller , 5 långa 5 korta osv. Det gick faktist riktigt bra! Hon lyssnade och var framåt och pigg! Hon sköt upp ryggen och gick i rätt ställning och böjde snyggt på nacken.
När det gick så bra så började jag jobba hon i galoppen.

Hon bjöd verkligen framåt och galoppera med kraftfulla steg! Det ända jag behövde göra var att sitta ner , hålla stadig hand och hålla om med hälarna. Hon var kanon fin! Ansträngde sig något otrolig och sökte sig neråt!
Det blev lite problem med att fatta höger galopp, men efter en stund mjuknade hon och även höger gick så himla bra!
Avslutade med att låta hon galoppera med huvudet lågt , bara springa utan att jobba! Efter det skrittade jag henne resten av vägen hem. Jobbade henne i form ungefär hälften av skritten :)

När vi kom tillbaka till hagen borstade jag av henne och tränade lite böjning i sidorna med morötter , hon var inte alls stel, så idag var en riktigt bra dag :D

Nu ska jag snart hoppa in i en go varm dusch! Efter det blir det att plugga biologi , historia , tyska och engelska! ;)
Hörs later on :D

Hemma

Hej! Jag har typ nyss kommit hem från skolan. 
Idag var den jobbigaste dagen på hela veckan! Vi har långa lektioner , korta raster osv :(  Men jag tycker faktist ändå att dagen flöt på bra , var inte lika trött som igår så jag orkade mer och då går ju allt lättare! :) VI har haft matte , so , no , bild , svenska och engelskan.
Sista lektionen var engelskan , så när vi satt och skrev ner glosor hör man bara ett jävla brak... Hahah då var det en lastbil som skulle tippa sand.. olyckligtvis sprack en jävla massa asfalt ;) 
 
Nu så sitter jag och lyssnar på musik , funderar på att ta något att äta. Det var halväcklig mat i skolan så jag är rätt hungrig! Men ändå inte sugen på något särskilt :( Får se hur jag gör!
Jag ska iallafall fixa ett gästblogginlägg till en tjej som önskade det. 
 
Sedan när mamma kommer hem (vet inte när) så ska jag åka och rida Leona. Mamma tog Sune förut :( :)
 
 
Åhh kolla vad fin min älskling är ?! :D Stooor och evig kärlek<3
 
//Carro.H

Wednesdays outfit

Jacka : veromoda
Linne : jc
Jeans : Gina
Skor : converse
Halsband : vet inte
Smink : Mascara
Hår : enkel tofs

 

Dejtar kudden

Nu ska jag äntligen dejta kudden efter en lång och jobbig dag. Är helt slut ;)
Jag och mamma har varit i stan.

Sune fick lite nya (blåa) borstar. Jag köpte en rosa höpåse som jag ska ha hö i på tävlingar och träningar. Skönt att ha just en som är till transporten! :)

Jag köpte lite pärlor. Har satt dom på mitt headset , gulligt haha ;)
Jag köpte även 4 par trosor.

Sen när vi kom hem började jag fösta pärlorna samtidigt som jag gjorde mat. Blev klar med headsetet efter att vi ätit , riktigt nöjd faktist :) Så då plugga jag lite So (historia) och nu ligger jag i sängen.

Imorgon är inget särskilt planerat. Ska iallafall rida min lilla tjockis , får se om mamma tar Sune. Om inte så rider jag honom med :D Hur det blir får ni veta imorgon. Nu måste jag skynda mig till min dejt , kudden<3

 

Svar på kommentar:

Anonym :

Var länge sedan man hörde något om Sune? :) Har du inte kvar honom?

Svar: Jo jag har kvar honom. Men hinner helt enkelt inte rida han , mamma gör det. Jag lägger fokus på ponnytiden och då drabbas ju Sune :( Men det ska bli lättare att ta tag i det bär dom flyttar hem från betet! :) Och när jag inte rider honom , då har jag inte så mycket att skriva om.. Är det något särskilt ni vill veta om min lilla Prins? :D

//Carro.H

BOOOM BILDBOMB



 
 
 
//Carro.H
 
 

Saker ni kanske inte visste om mig :

- Jag är endast 157cm lång.
- Jag väger ungefär 50kg.
- Jag har 37 i skostorlek oftast!
- Mitt andra namn är Alvine , det är tyskt och kommer från min mammas mormor tror jag!
- Jag älskar pop corn<3333333333333
- Jag är fruktansvärt morgontrött.
- Jag letar ny ponny!
- Jag dricker o'boy varje morgon.
 
That's me and that's the way I am!
 
 
//Carro.H

Tisdag

Hej! Idag vaknade jag kl 06:00, gick upp och åt frukost och gjorde mig iordning inför skolan.
Skolan började med 60 minuter svenska. Vi jobbade med satsdelar och sånt! Efter det matte och sedan språk (tyska). Lunch i 80 minuter , gympa i 60 och elevensval i 80 :)

På gympan sprang vi "Eko-rundan". Den är lite mer än 2km tror jag, sprang iallafall på 11 minuter och 5 sekunder. Kom bland dom fyra bästa :) Är ganska nöjd med den tiden , lite besviken för att det var 5 sekunder sämre än sist gång.. Är sån att jag blir riktigt sur när jag inte kan prestera bättre! Hänger lätt upp mig på små saker ;)

På elevensval har jag Hemkunskap. Vi gjorde egna klyftpotatisar och grillspett! Super gott verkligen, speciellt potatisen ;)

Nu när jag kommer hem ska jag städa upp i stallgången eftersom Blaisys hovslagare ska komma hit. Sedan kommer mamma hem från jobbet och då drar vi till stan! :)

Hoppträning med Moa

Sova

Hejhej! Eller godkväll eller godnatt.. Välj själva :D

Hihi idag har jag hopptränat Lenas ponny Moa. Skippade fotbollen .. Kände inte att jag hade någon lust till det :(
Iallafall så är jag nöjd med träningen!
Moa är en pigg ponny som enligt mig är ganska svår när man inte har hunnit rida in sig på henne.
Jag själv har ridit henne 3 ggr. Varav hoppat två :) Jag tycker att det går bättre och bättre för varje gång men vi har mycket mer att träna på och skulle kunna ge väldigt mycket tillsammans om vi fick chansen! :D

Men men , vi hoppade iallafall minst 85cm. Jag är nöjd , Moa är nöjd så länge hon får hoppa och bralla på! ;)
Det blev några bommar ner och några stopp men jag tar på mig dom felen!
Lägger upp två bilder om det funkar , video kommer senare :D

Förövrigt har jag inte gjort något idag typ. Vilat , gått ut med hundarna, pluggat matte och lite No! Alltså en väldigt skön dag :) Önskar att man hade många sådana ;)

Ny header och design beställd. Av Linda Söderholm , hon är en tjej som gör grymt snygga designer och headers! Stilrena och bara riktigt wow! :D Big like!

Även bloggtävling med grymt pris på G. Håll utkik!

Måndag

Om några minuter börjar hemkunskapen. Så ska snart gå upp till salen ;) Får se om vi bakar/lagar nått. Det är ju första gången så antagligen har vi mest teori..

I eftermiddg har vi träning , skoj :) Får se om jag hinner rida också..

Kväll

Hejhej! 
 
Emelie och Casper åkte hem runt klockan 18. Efter det så gick jag jag in och hjälpte pappa göra mat! Jag stekte kassler ;) Gott! När vi hade ätit tog jag en promenad med Leona bort till sommarhagen och släppte hon där.
 
Förut var vi stan. Emelie köpte lite häst saker och jag köpte kläder.
 
Fick med mig en jacka med nitar , en stickad kofta/tröja , ett par jeans , ett par låga vita converse och ett par låga röda converse! :) Riktigt nöjd faktist..
 
Imorgon har vi en sån där riktig skit dag i skolan! Endast 25 minuters lunchrast. 6 jobbiga lektioner..
Kan lova att 8an är något helt annat än mot 7ans lata dagar :(
 
Haha men nu ska jag nu gå och göra iordning mig inför sängen ;) Natti!
 
//Carro.H

Söndag

Hej! Jag och Emelie vaknade runt halv nio. Då gick vi ner och åt frukost. Efter det så gick vi ut i stallet och gjorde iordning hästarna för en ridtur! Det var första ridturer för Emelie på Casper här hemma :) Det gick jätte bra , Leona var jätte pigg och busig även fast hon sprang så mycket igår :)
När vi ridit klart så mockade vi , fyllde på vatten , la in hö och kraftfoder!

Och nu sitter vi i min säng och kollat på film , äter pringles och dricker cola ;)

Jag ska duscha alldeles strax , och efter det så ska vi åka till stan och shoppa lite :)

Detta står på inköpslistan :

• Gympaskor
• Converse
• Jacka
• Jeans
• Tröjor
• Schabrak
• Underkläder

Bloggar mer sen :D Seya!

I sängen

Jag ligger i sängen nu och kollar på film med Emelie. Är helt slut efter den långa dagen!

De började med att vi kom dit och prickade av oss. Sedan fick vi varsinn tröja och keps. Skit snygga :D
Efter det gick vi banan med alla hinderdommare. Det tog ganska lång tid eftersom banan är 5kilometer lång!
När vi hade gått den så åt vi lunch och efter det gick jag , Felicia , Clara och Caroline banan själva igen. Eller vi små sprang haha ;) För att kolla exakt hur vi skulle rida och så.

Leona var super pigg när vi började! Hon tajta och galoppera på sidan haha ;) Kan lova att hon var lycklig !
Vi red två varv runt. Det sista varvet så galopperade vi nästan hela vägen för att komma i mål snabbt.
Vi fick rida brevid väldigt skickliga ryttare varav en tävlade OS nu i år :)
Riktigt fräckt att få rida brevid!

Leona har aldrig haft så kul i hela sitt liv!! För mig var det också riktigt riktigt kul :D

På väg hem

Jag är på väg hem nu . Det har varit riktigt kul!! Men jag skriver mer om det senare för jag pissar snart ner mig XD Haha ...

På Baldersnäs

Ben , bloggar ikväll!

I want to prepare you on whats real

Än så länge idag:

Hej! Idag i skolan hade vi OS. Jag Hanna vara med typ halva dagen :)
Så jag hoppas verkligen det går bra för dom nu och att vi tar hem vinsten!!

På höjdhopp var det bara tre stycken som skulle hoppa , så jag , Cajsa och Simon hoppade. Det gick bra för alla! Inte en ända ner! Jag hoppade inte mer än 1.10 eftersom jag inte har hoppat sen typ i vintras .. Men rekordet är väl typ 1.25 :D
Jag älskar att hoppa , både med och utan häst! En riktigt sportfåne är jag ;)

Just nu åker vi bil och har gjort en stund. När vi var vid grästorp så stannade vi vid tre älgarn och köpte korv , godis och dricka!
Vet inte hur långt det är kvar men vi är snart i Falköping :)

Planer för Fredag

Hej och godmorgon. Kunde tyvärr inte gör något inlägg igår kväll eftersom min mobil dog :(

Jaja, idag så har vi OS i skolan. Det betyder att vi har massa olika sport aktiviteter som vi gör i lag , det lag med flest poäng vinner :) Självklart måste min klass komma på 1:a och 2:a plats efter som vi har vunnit varenda turnering vi har haft haha ;)

Jag slutar runt 11-12 idag , ska med Emelie på hemligt uppdrag! Vad kanske jag säger ikväll eller imorn :)
Vi ska iallafall åka långt , till Nässjö. Tror hon sa att det tar 3 timmar att åka! Och jag tycker det är skit tråkigt att åka bil haha ;)

När vi kommer hem ikväll så ska jag lägga mig så att jag är pigg och så inför imorgon. Tagga! Jag packade alla Leona saker imorgon :)

Lite om ponnykuriren nu då:

Som ni kanske vet så är det Fälttävlans SM i Baldersnäs. Alla klubbar runt om hjälper till med något runt det , min klubb (Färgelanda Ridklubb) har uppgiften att skicka dit ponnykurirer!
Så det är jag och tre andra tjejer som fått "äran" att rida där. Vi ska rida brevid dom som tävlar med prorokollen. Vi rider två och två , jag kommer rida med Felicia från laget :D Det ska bli väldigt roligt faktist.

Kl 08:00 imorgon ska jag vänta utanför ridskolan tillsammans med Felicia , då åker vi med Marianne och Catta till Baldersnäs. Monica (Felicias mamma) kommer upp med hennes ponny Otto runt kl 13:00 . Samma gör mamma med Leona.

När jag och Felicia kommer dit så ska vi gå banan och få reda på mer exakt hur vi kommer att rida. När vi ska rida inne på banan och när vi ska rida utanför staketet. Hela banan är 5 kilometer så både jag och Leona kommer va helt slut.. Men kul kommer nog även Leona tycka att det är!

Just nu sitter jag på bussen. När jag var på väg till dem blev jag följd av en gul skit hela vägen haha ;) (katten)

Hos Julia

Hej! Skolan idag har varit ganska chill. 4 lektioner , långa raster och så.

Vi sluta 14:10 , då åkte jag och mamma först och hämtade ut min nya racesafeväst , sedan åkte vi och köpte en ny ridhjälm. Skulle köpt en ny kavaj också men först så måste jag sälja den jag har nu.

Någon som är intresserad? Den är svart , strl 34. Jag tycker den är lite stor i storleken. 350 ska jag ha för den! Ev prutbart..

Just nu så ser vi iallafall på filmen Hur många lingon finns de i världen.. Så grym haha , alla är så söta ! :)
Sen så ska vi nog kolla på En gång i Phuket :D också grym haha ;)

Dagens jag :

Tröja : Bikbok
Linne : Ginatricot
Jeans : Ginatricot
Skor : Converse
Armband : ?
Ring : ?

Hoppträning

Hej! Jag har nyss kommit in nu , har packat upp hästsaker från träningen! :)
Träningen gick verkligen super bra!! Inga bommar ner och inga stopp. Hon tvekade inte ett dugg utan var jätte pigg och framåt! :D Så nöjd med min lilla älskling<3 Vi tränade en del på linje med tre hinder, vissa gånger kom hon lite nära och någon gång långt ifrån. Men hoppa gjorde hon iallafall :) Vi hoppade inte heller så högt idag eftersom alla 4 ponnyer var/är sommartjocka ;) Nästa träning är om två veckor tror jag.


På ridskolan fick jag även veta att när jag och tre andra tjejer ska vara ponnykurirer så måste vi ha dräkter! Och vi ska vara utklädda till Karoliner (ridande soldater). Så fult haha ;) Kanske lägger upp bild på den någon dag. Skriver mer om ponnykuriren imorgon eller på Fredag!

Btw , jag är livrädd för älgar .. Självklart ska jag alltid träffa på dom också!! Typ imorse när jag gick till bussen så Stog det en supernära på åkern! Och när vi åkte hem från träningen stor en precis vid vägen .. Fuck life ibland asså ! :/

Just nu äter jag macka och dricker o'boy, ska snart gå och ta en gooo dusch. Det förtjänar jag haha ;) Så detta blir sista inlägget för idag. Är skit trött och ska lägga mig efter duschen. En ny skoldag imorgon :)

Seya<3

Hos mormor

Idag har skolan varit väldigt trög. Vårat nya schema är verkligen inte bra.. Först 3 st jobbiga lektioner , med typ 5 minuter emellan. Sedan 30 minuter lunch och 3 långa lektioner till :(
Man hinner knappt äta på lunchen och på dom där 5 minuterna emellan lektionen hinner man knappt gå till skåpet och hämta nya böcker.. Hatar de!!

Imorgon tror att det skulle vara en ganska lugn dag, 4 korta lektioner men det är ju ganska trögt med så långa rast när man bor så långt bort. Sitta och mögla i skola är inte skoj!

Nu sitter jag hos mormor och väntar på att mamma ska komma. Vi ska nog fika tror jag :) Efter det blir det hem och packa för hoppträning!

Onsdag

Godmorgon! Jag har varit vaken i ungefär 30 minuter , och är så jävla trött nu! Känns som att ögonen ska ramla ihop närsomhelst !!Fy hoppas verkligen att jag kommer in i det här att gå upp tidigt snart. Skola börjar 07:50 , lite onödigt tidigt enligt mig och ganska många fler :(

Nu ska jag iallafall klä på mig och göra mig iordning innan jag går till bussen kl 07:00 ca.

I eftermiddag blir det hoppträning för Ida, tar med Leona den här gången :D
De sk bli riktigt skoj , hoppas på att hon hoppar bättre än vad hon gjorde på Grästorp.. Vill vara lika glad efter som innan hoppträningen ;)

Men nu ska jag dra, seya<3

Bloggen suger

Det senaste har jag bloggar sämre än någonsin. Förlåt dör det , det har bara inte funnits ork.
Jag har inte haft några idéer om vad jag ska skriva om , har inte gett det en chans!

Nu har skolan börjat och jag har inte kommit in i rutinerna än. Det tar en vecka ungefär. Jag ska skärpa mig , lovar!
Just nu är jag även så trött , tar upp mobilen och börjar skriva men lägger ner den igen för jag inte orkar skriva klart. Ska aldrig mer bli så.

Men jag börjar att skärpa mig imorn för nu vill jag sova haha ;)

//Carro.H

On th bus :

Tisdag

Hej! Försökte lägga upp bilderna imorse men det lagga sönder .. Orkade inte skriva något annat heller ;)

Iallafall , nu sitter jag i cafeterian. Har lunchrast i timma till ungefär. Har skit tråkigt , funderar på att dra in till centrum men har fan inga pengar :(
Vi har nyss ätit lunch...

Förövrigt idag så har vi haft svenska , matte och "tyska". Inte för att vi jobba så mycket då men ;)

Senare åker jag till Elin! Ha det bra så länge , hörs sen :D

Idag

Hej! Skolan idag har varit rätt chill som sagt. Vi har ju bara gått igenom saker och så har vi målat flaggor inför vår os turnering på fredag!
Min klass fick länderna Storbritanien och USA. Jag är med i USA :)
Bild på vår snygga flagga haha! Snyggt skrivet också (av mig).

Efter att jag kom hem från skolan så plockade jag upp på mitt rum.
Efter det så åkte jag och mamma till stan för att köpa lite saker jag behöver i skolan och annat som jag bara ville ha haha :)

Köpte detta:

3 par trosor.
1 par örhängen.
1 halsband.
1 mobilskal.
Tofsar
Det jag ska ha i skolan (skåpet):

1 Neccesär (stavning)
1 Handkräm
1 Deo
Tamponger
Bindor
1 stiftpenna (lyckades slarva bort min som jag fick i skolan efter typ 1 timme)
1 Läppsyl
Tejp (för att tejpa upp schemat)

Tror att det se allt , iallafall det mesta :)
Dom vanligt laggat blogg.se så jag får se om jag kan fixa bilderna till imorgon!

När vi var på väg hem så stannade vi hos mammas kompis Gunilla för att hjälpa henne klippa klorna på hennes hund som kan vara besvärlig.
När det var klart så stannade vi och sköt lite gevär med Robert. Ohh haha första gången jag sköt och fan va grym jag va!
Missa första skottet , pricka alla dom fyra efter de , missa en och sen sköt en till exakt mitt i prick!! Borde nästan bli jägare :D

Just nu så ligger jag i sängen och ska sova, är ganska trött.. Imorgon så blir det först "riktiga" skoldagen när vi följer schemat. Trööök ;)
Godnatt!

Sitter i skolan

Just nu sitter jag i skolan och har det rätt gött ;) Sitter med Emilia och Cajsa bland annat.
Vi har nyss varit i centrum , lunchrast nu. Börjar om typ en kvart igen.

Dagen har varit rätt chill , vi ha gjort nya bildmappar , gått igenom lärare och schema. Gått igenom som nya elevensval , matte och hemkunskap grupper!
Alla har fått sina skåp och så, alla åttor fick överskåp. Gött , två år i rad med överskåp! :D
Hörs sen ;)

Surar på bussen

Godmorgon! Nu sitter jag på bussen och småsurar lite .. Haha bara för att jag gick upp tidigt . Då
Är inget helt okej ;) är riktigt trött så ska nog sova lite , är en bit kvar til skolan!

Min dag idag

Idag har jag spelat match. Vi spelade mot Ed och förlorade med 2-1, men jävlar vad bra vi va!! Kämpa från början till slut på ett grymt sätt :D

När jag kom hem från matchen så lagade jag mat , marinerad fläskytterfilé med klyftpotatis och bearnessås (stavning) . Gott!!

Nu så ligger jag i sängen och njuter av den sista kvällen på sommarlovet , nyduschad med popcorn och en bra film. Mys :D

Imorgon så är det ju första dagen i skolan.. Trök! :( Men vill ändå veta schemat och vilka lärare jag får osv...
Ska bli kul att träffa klassen med nya tag , denna gången som 8c :)
Hur de blir får vi se imorgon.

Nu ska jag se klart filmen och sen sova , går upp 05:45 imorgon.


Frukost

Hej och godmorgon :D Jag vaknade för en kvart sedan ungefär. Så nu sitter jag och äter frukost.

Snart ska jag klä på mig och gå ut och packa bilen :) Efter de drar jag till hästarna :)

För eftermiddagen har jag inga planer alls. Typ städa rummet och bara ta de lugnt , leta fram häng lås och nycklar till skåpet i skolan.
Skolan börjar ju imorgon .. Ganska piss eftersom jag måste gå upp så tidigt. Men roligt för att vi kommer ha hemkunskap istället för musik :) Det ska också bli kul att träffa alla kompisar :D

//Carro.H

Trött

Hej! Jag har nyss kollat lite hästhoppning. Innan det så kollade jag , mamma och pappa på film! :) Vi kollade på filmen "War Horse" , den var faktist riktigt bra. Den visar hur samspelt man kan vara med en häst! Samtidigt var den hemsk eftersom väldigt många hästar dog :(

Iallafall , nu ska jag sova. Imorgon går jag upp kl 08:00. Äter och gör mig iordning och packar in alla hästsaker i bilen.

Det ska komma en tjej och provrida Leona :) Hon ska inte säljas men tjejen ska eventuellt hyra hon en dag i veckan eller kanske mer. Ta hon på en lugn tur , Leona kommer lära tjejen att rida om att blir som det är tänkt!

Efter att Leona har ridits så tar jag Sune en sväng! Var ett tag sen jag red han nu , min lilla plutt.

Och kl 15:00 (tror jag) ska vi samlas på Genevi (?) för att spela match! Vet inte vilka vi möter men vi taggar och hoppas på vinst :D Under tiden får ni ha de bäst!<3

//Carro.H

LC del 2

LC del 1

Resultat Grästorp

LD+ 4fel :

Vi blev försenade så jag hann inte rida fram. Direkt in på framhoppningen , dör tog jag några varv i skritt och något i trav och galopp. Hoppade kanske 4 språng bara. 2 på lilla och ett var på oxern och räcket.

När jag stog och vänta på att få gå in på banan så hoppade hon runt och vela sig!
Innern på banan blev hon ganska lugn. Hon hoppade väl och fint över varje hinder , tyvärr blev det ett stopp på 6an , men jag är ändå ganska nöjd med den rundan. •••••

Även fast rundan kändes bra så valde jag att göra klassbyte , så jag bytte till LC.

LC utesluten :

Stressade inte denna gången , hann rida fram ganska länge. På framhoppningen var hon lugn och jätte fin!
När vi red in på banan så kändes hon lugn men ändå pigg , hon hade bra goo i galoppen mot första hindret. Ändå stannade hon , jag vände om och hon hoppa.
Sen hoppa vi hinder 2 , 3 och 4 utan problem. Svängen mot hinder 5 var lite konstig och jag tog nog tillbaka hon lite för mycket så hon stanna där med :(
Jag red om och hon hoppa , sen hoppa vi hinder 6 och fick ett stopp på 7an..
Valde att hoppa om hinder 4 istället för 7.

Vet inte om jag tog tillbaka hon för mycket eller om hon bara var dum! Jag kanske har ändrat min ridning efter olyckan? Ingen aning men jag antar att det bara är att fortsätta träna ...
Är ganska besviken på både mig själv och Leona.. :( Inget känns bra just nu , var fan är alla våra nollor ..?

Video finns på LC , vill ni se? JA/NEJ?

//Carro.H

Godmorgon!

Hej! Jag vaknade för ca 40 minuter sedan, och på 40 minuter har jag hunnit äta , klä på mig och gå på toa!
Just nu så regnar det ute :( Hoppas verkligen inte att de regnar i Grästorp!!

Hatar att rida i regn , det gör Leona oxå för den delen :/ Så vi får hoppas på tur!!

Uppdaterar mer senare om resultat osv :D

Kväll

Hejhej!
Vad vi har gjort idag säger kag inte , kan kanske ta upp det imorn haha ;) Det kan bli en lååångn text :)

Iallafall , nu ligger vi i sängen och ska snart sova! Har nyss ätit , innan det så packade vi in alla grejer i pappas nya bil!
Vi har även provsuttit den och checkat så den var okej ;)

Imorgon hoppar jag med vanligt tredelat eggbett , magplattan och martingal. Kör på blå outfit med blå luva (whitaker) och blått schabrak! Har den nya fårskinnspadden. Hon kommer bli så vacker ;)

Upplägget för imorgon är så här.

LD+ : Ska verkligen satsa , det är en lägre höjd och därför vill jag ha en snabb och felfri runda! :)

LB : Ska satsa på en så snygg och bra runda som möjligt. Felfri och den ska ge Leona och mig gott självförtroende :)

Så ser morgondagen ut för mig , hur ser eran ut? :D

Planering

Hej hej! Jag och Emelie har nyss ätit frukost och nu ligger vi i sängen och gottar oss ;)
Senare idag ska vi åka till hemligt ställe och göra något som kan bli riktigt kul :D
Vad får ni inte veta än :)

Efter det åker jag hem och hon följer nog med. Vi packar in grejer i pappas nya fina Volvo och kopplar på vår gamla fula hästtransport ;)
Imorgon så åker jag till Grästorp med Leona. Hoppar LD+ och LB.

Snart så kommer en tävling på bloggen med fint pris! :) Håll utkik :D

Det finns folk till allt

Jag kan lova er att det finns folk till allt , nu är det någon som kommenterar massa dumt i mitt namn! Jag har inte skrivit något dumt på någons blogg och jag skulle aldrig göra det heller. Det är så sjukt lågt , vill man något så kan man säga det irl! 
Kan säga att man blir ganska förvirrad när det pluppar upp svar till en kommentar jag aldrig har skrivit.. Sick asså!
 
Jag och mamma har iallafall bestämt att vi ska anmäla , denna skiten måste få ett slut! Ingen ska få mig att framstå som en dum jävel. För det är jag inte !! Blir så arg :@
 
//Carro.H

Akrobat

Jag är ganska grym haha

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om ett iphone skal hos Amares som dom lottar ut i sammarbete med Caseapp.se!
Var med och tävla ni med , ni hittar tävlingen HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRR!
 
//Carro.H

Frågestund ?

Har tänkt lite och vad säger ni om en frågestund ? :D Med svaren i en videoblogg? :)
Fundera på det och kommentera JA eller NEJ!
 
//Carro.H

Sängen

Just nu ligger jag i Emelies säng och gör ingenting. Vi ska nog snart åka till Färgelanda och handla tror jag. Efter de vet jag inte vad sol händer , kanske bada? :)

Vi får se! Har verkligen inget att skriva om!! Nån idé om vad ni vill läsa? :D

Nyduschad & go

Detta köpte jag :

Jag har varit hemma ganska länge nu. Efter att jag kom hem från Tre Hästar oh Hööks så åkte jag och min kusin och red. Hon tog Sune och jag tog Leona , vi skritta mest , bara någon liten trav. Det var sjukt varmt.
 
Antingen ska jag träna fotboll idag eller så ska jag åka och köpa en fårskinnspadd! Min är lite stor för min sadel , tycker det ser så fult ut.. Och dessutom kan jag bara ha Full schabrak till den , vill kunna hon cob eller ponny oxå! :)
 
Nu ska jag iallafall komma till sak. Detta köpte jag idag:
 
 
Ridstövlar från Hööks , 1599kr.
 
 
Tävlingsmapp från Hööks , 69kr.
 
 
Luva från Tre Hästar , märke John Whitaker, 239kr men vi fick den för 190kr då en söm var lite lagg!
 
 
Jag är riktigt nöjd med dagens shopping. Nu saknas bara fårskinnspadd och racesafe västen. Har båda på G så jag hoppas dom kommer någon dag! :)
Nu ska jag byta om , ha de gött! <3
 
//Carro.H

Morning babes!

Hejhej! Igår hade vi borta match mot Frändefors , vi förlorade med 7-0 :(
Meeen! Vi har spelat cup hela helgen och vissa spelare har spelat fem matcher per dag! I förrgår var vi på tungt hönsplock så alla var ganska slut och tunga i benen.
Ikväll så ska vi iallafall ha en riktigt lugn träning , mest lek bara ;)

Nu är jag i Kungälv , ska in på trehästar och kika lite :) Efter det så blir det en sväng till Hööks.
Nya ridstövlar ska inskaffas och säkert annan onödigt skit :D

Haha , nu : Time for some shopping! Seya<3

//Carro.H

Jag lever här & nu

Bara för att jag bloggar behöver jag inte låtsas som att allt är bra , för det är det absolut inte. Så sjukt många bloggare tar bara fram det posetiva och roliga i livet. Dom skriver bara om sina framgångar. Dom får det att låta som att livet är perfekt! Och jag lovar , det finns inte många på jorden som tycker att allt är perfekt. Alla saknar alltid något..
 
Som bloggare måste man våga vara stark och ta fram det dåliga! Visa att livet kan vara piss , och stå för det med!
Mitt liv är absolut inte perfekt , det är så himla mycket jag saknar. Det är så mycket jag vill ändra på och allt det där kan jag inte göra någonting åt & de suger grovt!
 
Just nu finns det en sak jag önskar mig mer än någonsin , jag kommer aldrig att få det. Det är bara att börjar vänja sig vid tanken och sikta framåt! Försöka tänka på annat , på bra saker. 
Jag vill fokusera på annat men det är så svårt och jag vet inte om jag kan. Men en sak är säkert och det är att jag vill!
 
Men jag lever här och nu , vad framtiden bjuder på återstår och , kan bara hoppas på det bästa.
 

//Carro.H

Morning

Hej, jag har varit vaken i ungefär en timma. Vet inte vad det är men jag kan verkligen inte sova! Har varit så nu i 4 dagar. Skit jobbigt ..

Jaja iallafall , när jag lyckas ta mig upp ur sängen så ska jag städa på mitt rum.
En riktigt storstädning! Byta sängkläder och vädra madrassen och skura och så ;)
Allt för att mamma ska bli glad , själv så skiter jag verkligen i hur de ser ut. Brukar inte va här inne så mycket ändå :)

Efter det så ska jag och mamma nog åka till och handla lite. Vad jag ska köpa får ni se sen ;)

Ikväll har jag fotbollsmatch på Genevi ! Vet inte vilka vi möter men jag tror den börjar typ kl 17 eller 19! Minns inte haha ..

Nu ska jag fortsätta lata mig innan jag städar , hejdå!

Hönsplock

Nu taggar vi hönsplock med laget. Idag blir det ingen vanlig fotbollsträning på Genevi , istället ska laget plocka ut nästa 9000 höns på Olsängen för att samla in pengar till HEF :)
Ett tråkigt jobb men det känns bra , för man hjälper hönorna till något bättre! (döden).
 
Denna gången ska vi plocka ut vita , sista gång var de bruna och dom var fan helt jävla cp allihopa , picka som fan!
Sägs att vita ska va lugnare så det får vi hoppas på :)
 
Förövrigt har jag inte gjort så mycket idag. Mest slappat , är sjukt trött efter helgen! Men nu ska jag gå och byta om till ''hönsplockarkläder'' . Hörs ! ♥
 
Kan inte lägga upp någon bild .. (??) Laggar som fan -.-
 
//Carro.H

Fan nu är de kört ...

 

Inte igen..

Lovade att jag inte skull slarva med bloggandet nu , men det är precis vad jag gjort dom senaste dagarna! :(
Sorry ... Men det har varit så mycket nu.. Fotboll , hästar och fotboll igen... Vet inte hur jag ska hinna med allt! Och om det nu kommer en ny häst , hur fan ska de gå? Fotboll , hästar , skola , betyg och yada yada! Palla.
 
Jag måste klara detta , men jag vet ju hur tufft det kommer bli. Jag måste lyckas och jag måste göra det nu!
 
Tankarna snurrar , fram och tillbaka , hit och dit! Men skitsamma , jag lever här och nu! Det gammla ska jag glömma , det blir ändå aldrig något. Det var då och kommer aldrig tillbaka , en kväll och det var en av dom bästa i livet. Promise ... Men det är liksom : Never mind I'll find somone like you!
 
Samtidigt som jag skriver detta vill jag bara släppa taget , jag vill inte glömma men jag vet att jag måste. Det är nu jag måste vara stark och stå upp för mig själv. Men klarar jag det verkligen?? Jag vill tillbaka , göra om , stoppa och spola tillbaka tiden. Men nu är det försent. Det var den första och sista gången i livet..
 

Men men .. Brb , ut och gå!
 
 
//Carro.H
 
 
 
 

Vallen

Hej! Jag är på vallen i ödeborg nu och väntar på att hans lag ska börja spela.
Just nu värmer dom typ upp eller nått :P

Det är varmt som fan , jag som inte gör något är skit trött! Fyy

Sen kommer nog Wilma hem
Till mig och ikväll ska nog jag och mamma rida ut!
Japp så ser min dag ut. Hur är eran ? :)

Dejtar kudden

Just nu ligger jag i sängen , kom nyss hem. Åh Gud vilket disco! Skit roligt!!
Massa snygga killar , men framförallt en ;) ohh haha kan ni gissa vad som hände? ;) Jaja , imorn ska jag iallafall kolla på hans final match. Den går i Ödeborg kl 11.25! Heja heja :)

Går upp runt 09.00 och fixar lite innan jag åker dit bort.
Blir nog lite jobbigt , med tanke på att jag kanske aldrig mer får se eller träffa han :( Men men...

Är trött nu, bloggar mer imorn! :)

//Carro.H

På väg hem

Nu är jag på väg hem från Nuntorp.

Klass 1 gick inte alls bra. Hon stanna på första hindret , hoppa när jag red om , på tvåan gjorde hon ett jätte konstigt hopp , ramlade nästan av. Jag kände att det verkligen inte skulle funka så jag valde att utgå.

Klass 2 var bättre. Hon vägrade ut sig men det var varmt , tungt och halkigt!
Hon hade typ ryck och sprang och skaka på huvudet , hon har aldrig gjort det.
Men när hon hade stannat en gång så visste hon liksom att det är halkigt , och att hon glider så ville hon inte mer. Hon gjorde vad hon kunde och jag tycker det var bra!

Jag är iallafall nöjd. Hon gillar inte att hoppa på gräs och de gör inte jag heller! Och sen så tycker ju hon att man inte kan förstöra maten genom att trampa ner den haha ;)

När jag kommer hem så byter jag om och åker in till Ödeborg! Hinner iallafall med en match :) Efter det så tror jag att jag skulle åka med Cajsa hem tillsammans med några andra. På kvällen åker vi till Färgelanda cup discot :)

Ni får ha det så bra under tiden!!

Jag har nyss ätit. Innan det var jag ute i stallet och skruva i Leonas broddar , borsta och klippte manen och satte på hon boots :)

Vi hämtade hem dom från sommarhagen så Leona får vila upp sig inne!
Leona åkte transport hem medans jag red Sune barbacka. Super mysigt!

Imorn går jag upp runt 06:30 ungefär. Ska fixa Leona , kolla så att jag har packat allt och så :)
Ska vara på Nuntorp ungefär 08:30.

Hoppar LD+ och LC, håll tummarna för mig. Slänger kanske in ett inlägg imorn innan starten :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3208363/images/2012/pic_50256fb2e087c310da00003d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3208363/images/2012/pic_50256fb2e087c310da00003d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3208363/images/2012/pic_50256fc7e087c315bd000025.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3208363/images/2012/pic_50256fc7e087c315bd000025.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3208363/images/2012/pic_50256fdaddf2b36c0b000046.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3208363/images/2012/pic_50256fdaddf2b36c0b000046.jpg" class="image">

Pessoa

Kan ej svara på kommentarer från mobilen, men iallafall så köpte jag mina pessoaschabrak av en kompis! :)

Är inte så att jag måste ha allt nytt, bara det är snyggt liksom! :D

New in

Dagen idag :

Hej! Sorry för inget inlägg igår , men http://blogg.se">blogg.se appen lagga sönder igår så jag kunde inte ladda upp! Men aja.

Idag ska jag spela första matchen på Färgelandacup! Vet inte vilka vi möter , matchen börjar iallafall 15:15 tror jag och den är på Genevi!

Efter matchen ska jag hem och byta om , sedan åket jag bort till sommarhagen och går hem med Leona och Sune.
Leona ska få vila upp sig inför imorgon genom att vila upp sig i boxen. Massa ompyssling och tillsnyggning ;)

Efter det ska jag koppla transporten och packa bilen , lägga hö i hennes hösegel och lägga in mer strö.

Ikväll ska allt vara klart för imorgon åker jag och Leona till Nuntorp , hoppar LD+ och LC eftersom det är hennes debut på gräs ;) Hatar gräs , men nån gång får man ju hoppa där också. Speciellt om tävlingen ligger så nära :)

Men nu får jag ju ändå skriva lite om gårdagen eftersom det inte funkade igår.

Hemma hos Susanne var det trevligt , hon hade massa fina djur. Nakenkatter , nakenhund osv.
Gud så goa djur asså! Förbaskat keliga :) Igår köpte jag även ett till Pessoa schabrak. Denna gången ett blått!

Kan vara bland det godaste jag druckit!

Lite mer ..

 
 
//Carro.H

Torsdag

Hej och godmorgon! Jag har nyss vaknat så nu sitter jag och äter frukost. Rostadmacka med obo'y, muns :)

Snart ska jag åka och handla mat och så. Ska laga mat till våran granne Robert, det blir nog makaroner och köttfärssås. Enkelt men gott :)

Efter det ska jag åka till Uddevalla och hälsa på våran förra hästs förra ägare. Det ska bli trevligt :) men vi hörs sen!

Blå navel

Min dag

Hoppträningen idag gick faktist väldigt bra! :) Hon gick i snygg form , var pigg fast ändå lugn och kontrollerad!
Hon hoppade fint , dock lite nära några gånger. 
Och som alltid , sista hoppet ska man inte ta! Och det gjorde jag inte heller , för jag ramla av ! XD
Runt i svängen hade hon ett långt steg, när hon hade typ liiite mer än ett galoppsprång kvar till hindret så kom hon liksom på att : fan det här går ju inte. Det var för långt för att hoppa av , så hon la in ett extra steg.
Det funka inte heller så vi kom för nära. Hon hoppade nästan men kom på igen att faan dett går ej!
 
Så hon gjorde liksom nästan upphoppat fast blev kvar på marken , välte hindret och jag ramla av framåt. Fick inte så ont men några blåmärken lär det allt bli!
Jag hoppade iallafall upp igen , samma sak hände fast jag satt kvar. Så vi sänkte och efter det gick det bra! Ida la upp hindret på kanske 80cm? Leona hoppa jätte fint så vi nöjde oss :)
 
Jag är riktigt nöjd med min lilla älsklingpälskling!!
 
Efter hoppträningen skyndade vi oss hem , på vägen köpte vi med mat från 172an. Tog köttbullar och mos ;)
Hem fort och lämna Leona , sedan bytte jag om och åkte direkt till fotbollsträningen!
 
Den gick också bra , vi spelade en del och självklart ramlade jag asmycket ;) Haha precis som vanligt! Blir nog något blåmärke där med.
 
Nu ska jag iaf snart sova , börjar bli trött , godnatt!
 
BTW , New in!!
 
 
//Carro.H
 
 

RGB

Rolf Göran Bengtsson är borta ur OS. Sveriges hopp om os guld i hoppning stoppades idag, Casall är skadad :(
 
 
(klicka på bilden för att komma till hela artikeln)
 
//Carro.H

Onsdag

Hej & godmorgon! Jag har nyss vaknat :) Ska snart äta frukost , sedan klä på mig och så. Efter det ska jag gå ut i stallet och fortsätta städa , det kommer bli riktigt fint! Innan kl 12 idag hoppas jag även att det ska komma en hit och hämta lite grejer som hon har köpt! Kl 14.00 idag så ska jag hoppträna med laget på ridskolan , så det blir väl jag , Felicia , Linda och Michelle! Skoj :D Och kl 18.00 ikväll börjar min fotbollsträning. Tränar väl ungefär till runt kl 20.00 så jag är hemma runt 21.00 ungefär :) Fullt upp men det är så det ska va! (bild från en tävling i Falköping där Leona blev lite busig på ärevarvet)

Förlåt !!!

Hej! Sorry för asdålig update! Men har inte haft något att blogga från hos Cajsa.. Nu är jag iallafall hemma, har nyss varit ute i stallet och påbörjat storstädning i sadelkammaren! Och detta är första inlägget från min älskade lilla iPhone på denna bloggen ! :D Som jag har längtat efter den. Sjukt! Nu kommer ni iaf få massor mer nya fräscha bilder varje dag :) hoppas ni gillar det!

Måndag

Jag har nyss vaknat så jag ska snart äta frukost , göra mig iordning osv. Sedan åker jag och pappa till stan för att hämta min mobil och köpa bettet :)
 
När vi kommer hem ska jag packa alla grejer som Leona ska ha med sig! Göra henna fin med transportskydd och så :) Sedan åker vi till Cajsa.
 
Jag antar att vi rider typ efter att jag har kommit eftersom det är fortbollsträning sen på kvällen! Härligt med uppstart igen efter typ en månad :D Men nu ska jag äta och så , vi hörs! Bloggar mer sen :)
 
 
//Carro.H

Kväll

Hejhej! Jag är ganska trött nu , så ska hjälpa mamma att lägga ut lite fler annonser. Sedan kolla lite hästhoppning!
Efter det så ska jag packa och sedan sova.
 
Imorgon åker jag till stan och ska försöka hämta ut min mobil igen. Ska även köpa ett bett!
Trots det jag läst om pessoa så tänker jag prova ett tredelat. För om det nu är så plågsamt borde man inte få sälja det! Dessutom har flera tipsat om det och jag ser att många rider med det i hoppning. Någon utav dom borde iallafall veta vad dom gör :)
 
Efter stan åker jag hem och fixar Leona! Sen drar vi till ''The state of Järbo'' Böndernas stad haha ;)
Vi ska va där tills på tisdag. Va med Cajsa och Freddan :)
På kvällen åker jag och Cajsa till fotbollsträning! Så jag antar att vi rider innan.
 
Jag ska iaf packa detta:
 
Hästen , träns , borstar , sadel , sadelgjord , och allt annat till hästen!
Kläder , bikini , alla kläder osv som jag behöver när jag tränar! , handduk och lite sånt :)
 
Kanske slänger in ett inlägg imorn morgon! Annars gör jag det nog hemma hos Cajsa eller från mobilen om jag får den! :D Ni får ha det så bra , puss<3
 
//Carro.H

Vår resa är lång & längre ska den bli ♥

Vår första rid tur när du äntligen blivit min<3 
 

 
Lurvig och go ;)
 
Vår första sommar , massa mys i hagen bara!
 
 
 
 
Hösten kom fort och vi åkte på vår första tävling! Det blev vinst i både 30 och 40cm (a)
 
 
Nästa sommar kom och där väntade ännu mer skoj! Massor av bad och vi satte vårt dåvarande höjdrekord på 1,15cm!<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev vinter ..
 
 
Sedan sommar , och det är där vi är nu <3
 
 
Älskade ponny!
 
//Carro.H
 
 
 

Bloppis fynd!

Söt grimma i storlek ponny. Aldrig använd , inte ens provad!

50kr + ev frakt som köparen står för.
 
 
Brun träns strl cob. Jätte fint skick , inte mkt använt. Dock saknas ''snokremmen'' och en ''bling''sten. Se bild.
Tyglar medföljer. 

100kr + ev frakt som köparen står för.
 
 
Brun förbygel med avtagbar martingal. Strl ponny. 
Obetydligt använd. Dock är några extra hål gjorda! Inget man tänker på eller inte något som syns om man inte kollar nära!

Nypris: 379kr , mitt pris: 225 + ev frakt som köparen står för.
 
 
 
1: Längd 14,5cm. 100kr
2: Två delat mässingbett , Längd: 13,5cm. 100kr
3: Kimblewickbett. Längd: 13cm 130kr.
4: Tvådelat med kopparrullar. Längd: 13,5cm. 100kr
5: Längd 13cm. 100kr.
6: Bettskivor , aldrig använda!! 10kr.

Vid köp av flera bett 75kr st!!
Köparen står för ev frakt.
 
 
 
 

Allround schabrak strl ponny. Använt max 5gånger, ej tvättat.

50kr + ev frakt som köparen står för.
 
 
DRESSYR SCHABRAK!

Vitt dressyr schabrak med röd kant och utskuret hjärta. Helt nytt, inte ens provat. 
Strl Full. Märket Jacson!

Pris : 250 :-
 
 
 
Teddypadd. Strl ponny. Beg. OBS !! Sadeln är ej till salu! 
Bara visar hur den ligger. 

50kr + ev frakt som köparen står för.
 
 
 
Svart tävlingskavaj. Strl 34. NYSKICK!! Max använd 8ggr på tävling. Billigare vid mycket snabb affär.

400kr + ev frakt.
 
 
 
//Carro.H

Godmorgon

Jag har varit vaken i typ 40 minuter. Sitter och väntar på att en ska komma och hämta ett träns som jag säljer! :)
Det roliga är att , tränset är från vårat gamla halvblog Gamina och hon som ska köpa tränset var henne som vi köpte Gamina av :P Men jag tror inte hon vet det , eftersom det är jag som säljer grejerna och jag tror inte hon känner igen mitt namn.
 
Iallafall , jag har nyss gått ut på promenad med hundarna , släppt ut dom i hundgårdarna osv :) Innan det åt jag frukost och så mycket mer har jag inte gjort idag!!
 
Får se vad jag hittar på sen. Kanske rida Sune , beror på för det verkar bli regn väder :( Usch !
 
Imorgon ska jag och Leona nog åka hem till Cajsa och Freddan , bo där i en dag eller något och rida tillsammans! :D Skoj , har tröttnat rejält på att nästan alltid rida ensam ..
Men nu ska jag göra annat än att sitta här ;) Bye!
 
'
 
 
//Carro.H
 
 

Pessoabett

I tidigare inlägg skrev jag ju att jag testade Leona på ett pessoabett idag. Jag tyckte det funkade bra , hon var lydig och gick i form. Men kan bettet verkligen vara så farligt som det står i denna text? 
Om det nu plågar hästen så mycket , då borde det ju vara förbjudet :S Eller?
 
HÄSTINTRESSERADE! KOLLA HIT OCH HJÄLP TILL ATT STOPPA PESSOAT OCH DESS SKADOR PÅ HÄSTEN! (Texten är kopierad från BDB)

ATT FÖRBJUDA PESSOA PÅ TÄVLINGAR VORE EN BRA BÖRJAN DÅ MAN BLIVIT MEDVETEN OM HUR DET VERKAR I HÄSTENS MUN.

Varför du aldrig mer vill rida på ett pessoabett

Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångratidag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.

En vanlig missuppfattning

Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.

Hur fungerar då ett pessoabett?

När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:
Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler.

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna.

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet
 är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt.

Hur reagerar hästen på detta?

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sej än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer.

Skulle man då väl byta bett
 är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner.

Eftersom att hästen kommer att dra sig undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet. Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor (bild ovan) är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset". Pessoabettet ger summa sumarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är hälsosamt.

Och slutligen

Missbrukande av bett är aldrig bra men faktum är att pessoabettet aldrig är bra på grund av dess funktion och den reaktion och de skador det orsakar hästen. Ofta är det så enkelt som så att de som väljer att rida på pessoabett inte vet om dess funktion, man kan inte veta allt! En hästmänniska som förstått funktionen hos ett pessoabett skulle dock aldrig vilja stoppa det i en hästmun och jag hoppas att denna text givit dej den förståelsen! 



Vanliga funderingar

Om man har en häst som gärna springer på, vad ska man använda för bett då om pessoat alltså är dåligt?
Det första man ska göra är att undersöka anledningen till att hästen springer. Har den ont någonstans? Har den dåligt passande sadel? Är ryttarens ridsätt anledningen till det hela? Är hästen frisk så måste man först och främst jobba med lydnaden. Att betsla upp är i många fall en genväg då det i många fall egentligen handlar om att grundarbetet inte sitter. Skulle man vilja rida på ett skarpare bett finns det tusentals andra som är bättre än pessoabettet! Se till att du vet allt om bettets funktion innan du stoppar det i hästens mun! Vill du ha ett bett med hävstångseffekt (som alltså då används med kedja) är det lämpligast att rida med dubbla tyglar så att du kan välja när du vill använda hävstångseffekten och inte.

Men det är ju hästmänniskor inom eliten som rider på pessoabett? De kan ju inte ha fel!
Faktum är att de inte är allsmäktiga, de inom eliten. De kan göra sådana "enkla missar" som att sitta med felvinklade händer. Medaljer och berömmelse betyder inte per automatik att man vet allting eller tar till sej all kunskap som delges en. (Vill du ha exempel så kan jag ge dem). Jag tror själv att du när du läst om pessoabettet inte skulle vilja stoppa det i en hästmun ens för en dag.


Om jag sätter tygeln i den stora ringen då, borde det inte verka som ett vanligt bett då?

Nej, det gör det inte. Om du däremot skulle sätta både sidostycket på tränset och tygeln i den stora ringen får du däremot samma effekt. Fast det blir enbart rörigt och då kan du ju alltså lika gärna använda ett vanligt bett.
___________________________________________________

Texten är som sagt kopierad från bdb. Det är inte jag som skrivit den. Men jag hoppas på att ni som rider på Pessoa verkligen inser hur dåligt detta bett är för hästarna! Jag kan faktiskt erkänna att jag ridit med det, men det var länge sedan och då var jag rätt så okunnig och det var en "hästkunnig" som sa att jag skulle testa det. Vilket jag verkligen ångrar idag! ALDRIG mer ska jag rida på Pessoa bett!

 

//Carro.H

Kebab

Hejhej! Vad gör ni..? Själv har jag nyss kommit hem från Färgelnada. Jag , mamma och pappa var där och åt på Bayard's! Jag åt kebab och pommes , bästa haha ;) Innan det så var vi och hälsade på min morbror och så.
 
Förut red jag ut med Jessica. Vi tog en slinga som vi kallar ''runt sjökas''. Den kallas så för att vägen går runt ett ställe som heter Sjökas , logiskt va?! :D
Iallafall , Leona var grym! Jag provade ju ett nytt bett idag. Ett tvådelat pessoabett. Jag red med ett delta som satt i den vanliga ringen och ringen i ''mitten''.
Det funkade super och jag kan lova att Leona har aldrig gått så bra som idag! Så nu ska jg köpa ett tredelat sånt , eftersom det är lite snällare mot hästen. 
 
Hon gick i form i vänster varv super snyggt! Jag red henne mer med sitsen och använde nästan inte tyglarna något. Hon blev heller inte så stark i galoppen som hon kan bli när hon är sist. Jag är riktigt nöjd :D
 
Någon som säljer ett begagnat pessoabet? Tredalat i storlek 11,5? :)
 

//Carro.H

Rida

Hejhej! Just nu sitter jag och väntar på att Jessica ska komma hit. Vi ska rida ut , jag har lagt fram sadel och bytt om så jag är helt färdig  :)
 
Förut somnade jagom igen och vaknade för lite mer än en timma sedan  ;)  Skönt kan jag lova. Men ska gå och kolla lite på hästhoppning medans jag väntar! Seya!
 
//Carro.H

4 Agusti

Hej! Jag har nyss vaknat. Gick upp tidigt eftersom det ska komma en och hämta ett par koner som jag säljer! Vaet inte riktigt när hon ska komma , men runt elva så det är bäst att vara uppe i tid!!  ;)
 
Jag har inga särsklida planer för idag. Kanske rida. Samma upplägg som igår och Sune vet jag inte.. Han får nog träna lite intevaller. Leona kanske ska ta någon klättring också  :)  Jag ska även prova ett nytt bett på Leona , har bara ridit hon på vanligt tredelat , men vill nu prova något annat då hon kan bli väldigt stark!
 
Det verkar iallafall vara fint väder idag! Solen skiner och himlen är blå , precis som det ska vara  :)  Härligt med lite riktigt sommar! Tyvär behöver vi väl inte oroa oss för att den ska stanna kvar..
 
 
//Carro.H

Jag...

...Lyckas med allt på sommaren. 
 
2011 skärde jag sönder handen och fick åka in till akuten för att sy. Nu ett år senare har jag nästan ingen känsel kvar i fingret ... Två riktigt fula och stygga ärr.
 
2012 , ridolyckan.. Ja ... Vad som sitter kvar efter den vet jag ju inte än  :)
 
 
//Carro.H

Hör av er om ni vet någon!!

 
//Carro.H

Tankar kring olyckan

Tankarna snurrar runt i mitt huvud. Funderigar och annat. Om jag hade gjort så , hade det blivit annorlunda då. Hade det blivit så, så som alla var säkra på? Alla var säkra på det , att jag brytit både armen , benet och foten. Det skulle vara rätt av. Ingen kan fatta att jag är hel.. Jag kan heller inte fatta det , den smällen? 
Ca 500 kilos ponny över sig + alla trampar .. Och den där jävla sparken i huvudet? Det var bara hjälmen som sprack. 
 
Om jag hade hållt om Leona mer mot hindret , hade hon hoppat utan att tveka då? Hade jag sluppit detta?
Det kommer jag aldrig få veta. Men en sak är jag säker på , det blev det bästa av situationen.
Vem vet, jag kanske inte hade suttit här om en ända liten sak hade skett anorlunda?
 
På sätt och vis har olyckan hjälpt mig , den har fått mig att förstå vad det är jag håller på med. Vad jag riskerar så ofta! Alla vet att ridning är farligt , men när man väl fått smaka på det ordentligt fattar man verkligen!!
Detta har fått mig att inse hur modig jag är. På riktigt asså , jag tycker själv att jag är modig! Det är faktist inte alla som skulle fortsatt efter något sånt här. Olyckan har hjälpt mig och den kommer ta mig långt inom min ridning!
Jag kommer alltid tänka mig för vad det är jag ger mig in på. Alltid. 
Jag har blivit mer säker på mig själv , noggrannare och försöker rida bättre! Satasar högre , rider an bättre mot hinder. Jag är ingen feg tjej MEN olyckan följer mig som en skugga och kommer alltid ligga i mitt bakhuvud när jag rider inte på banan, illningar av en svag svag rädsla kommer alltid att finns. 
Rädsla för att det skall hända igen och rädsla för att jag inte kommer ha samma tur. Någon gång smäller det på riktigt för alla ! Jag vet att jag antagligen kommer råka ut för fler olyckor , men sånt är livet. Livet för en ridchey  :)
 
//Carro.H

Video

Fick en fråga om det inte fanns en video med olyckan. Och jo det gör det , så jag lägger upp den igen för er som missat den!  :P
 
 
 
//Carro.H

Fredag

Hejhej! Idag är det en ny dag hehe. En ny dag med nya möjligheter att göra någonting bra  :D
Själv vet jag inte vad jag skall göra. Kanske rida , vi skall iallafall snart åka till Mellerud och äta det där brödet som inte blev av igår för mamma och pappa åkte och fiskade istället ...  :)
Ikväll skall vi nog åka till Jessica och dom och äta något gott  :)  
 
Om jag rider idag blir nog upplägget så här: Mycket ställning åt vänster, rida henne riktigtböjd åt vänster , hon behöver lära sig att hon kan böja på sig! För det har hon inte fattat än....
Mycket intervaller i skritt och trav , någon lite i galopp oxå.
 
Få se vad jag hittar på för övrigt på dagen .. Är så dött nu på sommaren ju!! Men ni får ha det så bra  :D
 
 
//Carro.H

Örongodis ♥♥

 
Mumma ♥
//Carro.H

Ny design!

Hejhej! Just nu sitter jag i köket och gör ingenting. 
Elin kom hit förut runt ca kl 15.00 , men hon har nyss åkt hem. Vi gjorde ingenting , kolla en skräck film , kolla datan och bara satt och pratade!  :)  Riktigt härligt!
 
Som ni ser har jag fixat ny design och header, helt själv!  :D  Riktigt nöjd än så länge faktist. 
 
Skall även försöka fixa en ny kontaktbild :) Hehe. Sen är jag nog klar. 
 
Jag är ensam hemma just nu , har riktigt tråkigt! Finns inget att göra. Det har nyss åskat , men nu verkar det äntligen vara över efter att ha hållt igpng i över två timmar. Hoppas det inte börjar igen , så tråkigt att va ensam hemma då, för det finns verkligen inget att göra!! Fy haha , det är inte så att jag är rädd för åska , verkligen inte  :)
 
Men skall fortsätta med deisgnen nu , kanske slänger ut ett inlägg senare och kanske lite bloppis saker! Får se. Ha det bra så länge!  :D
 
//Carro.H
 

Tillfällig Header !!

Tillfällig header tills jag fixat en eller tills en som jag har beställt kommer! Får se hur det blir  :)
Bloggar mer sedan.
 
//Carro.H

T or T

Leona/Sunny Day 
Hoppning/Dressyr 
Ponny/Häst 
Nyttigt /onyttig
ponny/häst
Sommar/vinter
kallt / varmt
merk/lerk 
katt/hund 
choklad/mint 
bil/tåg 
häst/ponny 
 
Kattfisk / Marulk 
Fladdrande mås / stillastående katt 
Höns rumpa / unik apa
Jordgubb/Choklad
Galopp/Skritt
Ponnyer/Hästar 
Sjö/Hav 
Glass/Godis 
Buss/Bil 
Hoppning/Dressyr 
Skritt/Trav 
Ryktborste/Piggborste 
Mankam/flätkam
 
Här är äntligen svaren från T or T. Sent men bättre än aldig  ;)
 
//Carro.H

Boy , I love you ! ♥

 
//Carro.H

2 Agusti

Godmorgon! Jag har inte varit vaken så länge så jag har inte hunnit äta frukost än. Skall göra det snart  :)
Efter det skall jag duscha. Sedan skulle vi typ åka någonstans där dom gör nybakat bröd som man äter?? Haha jag har ingen aning! 
 
Sen ska jag nog rida. Jobbar som igår , ställer hela och jobbar ner åt vänster eftersom det är svårast för hon. Och så skall jag även jobba mycket intervaller. Mest i skritt och trav men även någon galopp!  :D
 
Ni får ha det så bra. Nu skall jag äta!!
 

 
//Carro.H

Fota

Hej! Jag har nyss ätit. Jag och mamma köpte med oss revben och potatissallad hem från stan! Ingen orkade laga någon mat idag  ;) 
 
Förut red vi ut , Leona skötte sig super medans Sune var pigg och busig. Mamma höll Leona medans jag plockade massa kantareller som vi såg , det var meningen att Sune skulle stå stilla men nejdå! Han stegra och höll på ! Han som annars är så snäll osv.. Leona brukar vara den busiga av dom två ..
 
Efter det så åkte vi direkt till stan för att hämta några hyllor som mamma hade köpt , vi hämtade dom först och sedan åkte vi ut till Torp ! 
Självklart åkte vi till Hööks för att kolla lite på deras nya kollektion , supersnygg!
 
Tänkte köpa en träns väska och ett stalltäcke från märket ''go for gold''. Men sket i det , använder ändå bara fleece i stallet! Och en tränsväska har jag aldrig behövt innan så jag lär knappast behöva det nu heller  :) 
Men jag köpe iallafall en ny tävlingströja! Hade en likadan fast vit , men kände för en blå just nu !  :D
 
 
Så ser den ut. Inte den snyggaste , men den duger helt klart!  :)
Nu skall jag gå ut i stallet och ta kort på massa saker vi skall sälja! Täcken , träns , bett , grimmor , schabrak och vojlockar och massa mer! Bloggar mer sen tror jag  :D
 
//Carro.H

Morning

Nu skall jag och mamma strax åka bort till sommarhagen och rida! Hon tar Sune och jag tar Leona. Skönt att slippa rida båda två ensam , det tar sån tid om man skall rida dem ordentligt!
 
Jag har nyss ätit frukost och packat bilen med sadlar , träns och allt sånt där!  ;) Så nu drar jag , bloggar mer sedan!  
 

 
//Carro.H