Dagen

Hej på er! Började dagen med att gå på gudtjänst , inte det roligaste me måste ju göras.. Åkte sedan till torp med pappa och emelie. Fick med mig en bikini hem! Skit nöjd :) 
 
När vi kom hem så bytte vi om och åkte till ridksolan för att bygga bana. Skrittade hästarna efter det barbacka i över 1 timma. Fixade lite i stallet , mocka , borsta hästarna och packade inför morgondagen. Imorgon hoppar Leona 70 & 80 cm , Sune hoppar 80 & 90.

Sorry

Ledseb för dålig update men har verkligen inte haft tid. Har egentligen inte det nu heller! Skriver så fort jag kan , håll uuuuut!
 

Dagens

Tog in Sune runt kl 16:00. Tvättade svansen , flätade den , tog i glansspray och lindade in den ordentligt så den är riktigt fin tills imorgon! Klippte manen en bit innan jag gjorde iordning honom och började rida. Eftersom han ska tävla imorgon så red jag ganska lugnt , till sjökas och hem. Det blir några kilometer. Travade ganska mycket. Tog någon galopp och övade lite fattningar och att han skulle sakta av från galopp till skritt samtidigt som han behöll formen. Ljuger inte om jag säger att detta var ett av våra bästa ridpass tillsammans! Han gick verkligen som en klocka , öppna och sluta. Hur lätt som en plätt ♥
 
När jag kan hem klippte jag klart manen , borsta och tog i glanssray. Putsade hela Sune tills han glänste! Så fin blev han. Nu står alla hästar inne och mummsar på kvällshöet medans jag sitter här framför datorn och lyssnar på musik. Chattar med lite vänner om planer inför lovet! Kul kul :) 

Påsklov!

Så skönt med lov nu. Vila upp sig , rida och bara ha det chill ;) Jag sitter och käkar  , inte så hungrig men måste äta i sammband med tabletterna jag måste ta i några dagar... Blää. Ska strax gå ut och tvätta Sunes svans , sedan rida båda hästarna. Packa inför morgondagens tävling. Är inte helt hundra på vad jag ska ha för outfit än , men det löser sig nog. Tror jag kör på grått lamicell schabrak , röd KL jacka , svarta tretorn advance , svart lamicell hjälm och mörkblå jacson ridbyxor. Det är bara en klubbhoppning så jag struntar i att ha vitt!

Ta åt er orroz



600 followers @carolinehellgren



BFF

 
Några bilder från helgen som var. Jag & goa Alva! Helt sjukt vad kul man kan ha!

Sjuk - hemma

När jag vaknade igår så hade jag fortfarande feber. Men det pirrade i benen haha så jag åkte till skolan iallafall! Spelade alla matcher och det var faktist inte så jobbigt. Kände mig inte ett dugg sjuk när jag väl kom igång. Våra två första matcher var sådär... Förlorade mot 8B och spelade lika mot 8A. Sedan åkte jag till läkaren och tog lite blodprover osv. Hann tillbaka precis i tid för vår tredje match. Vi spelade mot 8B och vi vann! Snabb lunch och sedan mötte vi 8A där vi också vann. Med dom resultaten gick vi direkt till final. I finalen mötte vi för en gångs skull 8A. Haha andra gången under hela högstadiet... Vi vann finalen också på straffar. Nöjd med dagen då vi kämpade som ett lag!
 
När jag kom gjorde jag iordning Leona och red ut. Red till Sjökas och hem igen , en sträcka på kanske 4 - 5 km ? :S Har verkligen ingen aning! Leona var stark , men ovanligt fin. Envis var hon också såklart. På väg hem gick vi omkull. Leonagick och drog emot diket , hon blir så himla stark i det läget! Först snubblade hon till och ramla ner på frambenen. Hon reste sig upp , men gled ner i diket så hon ''välte''. På något sätt lyckades jag ramla av före hon välte , så jag hamnade med båda benen och höften under henne. 
 
Hon försökte komma upp men gled ner i diket ju mer hon sparkade så det kändes som en hel evighet innan hon reste sig. Gjorde så fruktansvärt ont att bli mosad mot massa vassa stenar haha. Efter en snabbkoll hoppade jag upp igen då hon inte hade skadat sig något. Trots att det var på hemvägen red jag i alla tre gångarter för att kolla så  allt verkligen var okej. 
 
Idag har jag tagit det lugnt. Varit inne och bara slappat. Duschat och sånt där. Är ganska öm och stel i kroppen efter omkullridningen.. Ska leta upp spikmattan och lägga mig där en stund med ansiktsmask på fejjan. Ha helkroppsspa för mig själv. Gött ;)

Måndag

Hej på er. Jag har nyss kommit hem från Uddevalla. Åkte dit efter skolan tillsammans med Alva , Elin A och Frida. Lovisa mötte vi upp inne i Uddevalla. Vi firade Frida lite eftersom hon fyller år idag! 15 år , byxmyndig och får cykla utan hjälm. Grattis gumman och hoppas du tyckte dagen var kul! ♥
 
Jag har haft en riktigt rolig dag bortsett från att jag fick akut feber (?!) idag på näst sista lektionen. Usch , fryser så jag skakar och hackar tänder. Har så sjukt jävulskt ont i hela kroppen. Tårarna bara rinner.. Sitter med alvedon och en vitaminboost. Hoppas på att piggna på lite till imorgon då vi har fotbollsturnering. Jag måste verkligen vara med , mår seriöst dåligt om jag inte är med och gör mitt bästa. Skitsamma om vi vinner eller ej. Bara jag har gjort mitt bästa....
 
Som grädden på moset ska jag nu gå ut och mocka , fylla höpåsar , bära vattenhinkar och ta in hästarna. Hundarna ska få sig en ordentligen prommenad dessutom. Efter det ska jag gå och lägga mig och vila. Ska skynda mig. Är helt slut så sängen är otroligt mycket mer lockande än ett kallt stall. Nu på med massor av stallkläder , checka tempen en gång till och hoppas att den inte är så hög fortfarande :(
 
 
Åhh snälla gud , ge mig en varm sommar fort!

Casper & Jag



Seriöös carro









Godmorgon!



INSPO

Kalas



Ganska bra

 

Snyggt outfit från : andreaviktoria.blogg.se

WANTED

HÄR // HÄR // HÄR
 
HÄR // HÄR // HÄR
 
Satte ihop caollagen snabbt så är verkligen inte den bästa redigeringen.
 

Living a dream

Håller på att packa , lyssna på musik och skriva ett blogginlägg i någon konstig röra. 
 
Kom hem från skolan för inte så länge sedan. Skolan var helt okej ,biptest på gympan.. Gick inte alls bra ! Kom bara upp i nivå 7.3 tror jag... Sist gång var jag över nivå 8 har jag för mig. Får väl skylla på äpplet som jag åt innan ;) Hade verbprov i engelska. Gick verkligen lätt som en plätt.. Tror jag blev klar på 5 minuter och lektionen är 60 så jag fick gå gött mycket tidigare. Vi fick även tillbaka hemkunskaps proven vi gjorde förra veckan. Gick så där , 43 poäng som räckte till ett E+ . Ganska missnöjd då jag kan få C utan att anstränga mig så mycket..
 
Ska packa klart , fixat lite tidsinställt och hjälpa pappa hänga upp tvätten innan min bror kommer och hämtar mig och hundarna. Dom ska fotograferas i färgelanda! Åker till Elin A efteråt , Alva , Lovisa , Elin K , Frida och Fanny är antagligen redan där. Imorgon tar vi bussen till Färgelanda. Konfa står på schemat , efter det bär det av till Frändefors. Är hos Emelie till Söndag. Imorgon skulle hon ha något kalas och på söndag åker vi till stallet! Med andra ord en helg FULLSMÄCKAD med skoj :)
 
Fina vän ♥
 

Fredag

Fredag igen , skönt. Hundfotografering ikväll som jag måste med på. Mamma jobbar.. Hinmer därför inte rida :/ Imorgon ska jag förmodligen hem till Emelie efter konfan , herregud.. Tror inte vi har varit med varann i år ens.. Gud som jag saknat den bruden. Om det är någon jag matchar med så är det verkligen henne! Vi har alltid himla kul ihop. 

Sune del 2 20/3 - 2013

Sune 20/3 - 2013

Bilder från igår







Beställa ?

Älskar verkligen dom här två tröjorna så jag funderar starkt på att klicka hem dom. Vad tycker ni ? :) Hiss / Diss ?

Dagen hittills + dagens planer

Har vart i skolan. Allt var som vanligt , fick klart min krönika så det var skönt!
 
Jag ska snart ta något att käka. Tror jag värmer pannkakor från igår. Samtidgt sok jag äter ska jag kolla ett avsnitt av Pretty Little Liars. Lätt bästa serien! Ikväll hopptränas Sune i ridhuset för Marianne. Cajsa kommer dit och filmar så ni får något att kolla på. Hon följer med hem och sover över dessutom! :)
 

Resultat no prov





Otroligt bra jobbat!

 

Tisdag

Min dag har varti bra. Hade bara 3 lektioner idag! Svenska , där vi skriver egna krönikor så det är rätt chill. Matte , där jobbar vi med ekvationer och det är ju lätt. Tyska där vi ska kunna skriva lite om någon film vi sett , det är heller inte så svart :) Började alltå 07:50 och slutade 10:40 när jag egentligen skulle slutat 14:30. Ibland är livet för gött ;)
 
När jag kom hem åt jag lite. Såg klart på avsnitt 3 av säsong 3 på Pretty Little Liars. Gick sedan ut och lunch hästarna , mockade och la fram hö. Hästarna vilar idag eftersom det är typ snöstorm!
 
 
Ge mig sommar...
 

Längtar!



Håltimma

Har håltimma på elevensval och på idrott. så jag har redan slutat , 10:40 :)


Tävlingar!

Har suttit och kikat runt lite på kommande tävlingar och här är några som jag FÖRMODLIGEN åker på.
 
29 Mars - Mellerud. 70 & 80 med Sune.
1 April - Påskhopp på ridskolan! 80 & 90 med Sune.
1 April - Påskhopp på ridskolan! 70 & 80 med Leona.
13 April - Åmål. 90 & 95 med Sune.
14 April - Åmål. 70 & 80 med Leona.
21 April - Storängens Dressyrcenter.  90 & 1m med Sune.
11 Maj - Mellerud. Gota cupen lagomgång 1. 75 & 80 med Leona.
12 Maj - Storängens Dressyrcenter. 90 & 1m med Sune.
 
Så ser det ut , kan bli lite ändringar. Hade gärna tävlat de andra helgerna in emellan också, men har ganska så fullt upp. Möjligt att det skulle gå och klämma in någon mer tävling någon dag. Efter alla dessa tävlingar fortsätter ju lagtävlingarna och sen har jag hela sommaren på mig att tävla med Leona på den höjd vi ligger idag. Tanken med Sune är att han ska ha sommaren på sig att komma upp i klasserna lite :)
 
 
Bild från sista lagomgången i Grästorp sommaren 2012. Laget blev två den gången och trea i det totala!

Busponny



Leona LC Lysekils ryttarförening

Skills



Fråga på!

http://ask.fm/carolinehellgren
 

Min helg

Ja hur ska jag börja? I fredags när jag kom hem från skolan så åkte jag och mamma till torp. Vi skulle fixa någt med hennes nya mobil abonnemang. Var inne på hööks och köpte en hals till Leonas täcke. Så söt blev hon , täcket är grått överst och rött nertill och halsen är grön. Jag gillar att matcha ;)
 
Åkte hem och packade. Mamma körde mig till Alma i ödeborg och hennes mamma körde oss sedan till Färgelanda. Vi handlade lite gott , tog sedan 730 bussen till Bäckefors. Tröööög bit på typ 4 mil? Där bytte vi buss och mot Ed. Framme i Ed var vi ute en stund tillsammans med Kevin och några andra. 
 
Jag , Alma och Kevin gick hem till hans syster och kolla film. Skräckfilm och den var verkligen kass! Vi gick och la oss sedan...
 
Igår var vi ute typ hela dagen. Käka pizza , träffa kompisar och så. På kvällen kollade vi björnbröder på norska haha.. Kevin baka kladdkaka och så åt vi den, gott! Vi gik och la oss sedan. Åkte hem imorse , blev ju som sagt fel med bussen igår. Vi skulle vara tvugna att ta tåg till uddevalla osv.. Det gjorde inget att stanna. Har haft en riktigt kul helg tillsammans med gott folk. Får snart göras om tycker jag :)

Update

Hade kul igår , vi var ute en stund inna  vi gick hem till kevins syrra och kolla skräckfilm. Vi sov där också. Idag har vi inte gjort mycket , slappat käkat pizza och träffat folk. Blev lite fel med bussen så stanar idag med! Kommer bli awesome!

Nu kör vi!

Har nyss packat , var på torp med mamma en sväng. Köpte en hals till Leonas täcke. Ska åka nu. Skriver imorn! :)

Anton <3

 

Fredag

Har istid , slutar snart. 40 minuters rast och sen hemkunskapsprov. Har pluggat hela lektionen nu , så vi får hoppas att det går bra! Slutar efter provet. Ska hem och packa antar jag , tror jag ska med alma till ed ikväll. Får se vad mamma säger ;)

Words



Hönsplock

Har nyss bytit om till "hönskläder". Hjälper till att fixa klart maten medans cajsa och hennes mamma är ute och fixar i stallet. Vi ska bara käka sedan drar vi! 10 500 bruna höns ska plockas.. Usch , de lär bli riktigt jobbigt :/

Kossa muuuh







Torsdag

Som jag nämt tidigare , idag är vi ledig. Himla skönt att slippa gå upp så tidigt. Vaknade för en stund sedan. Är hemma hos cajsa. Igår såg vi två filmer , den första var bra och på den andra somna jag haha. Minns inte så mycket.. Vet inte vad som händer idag innan hönsplocket ikväll. Får helt enkelt vänta och se vad dagen bjuder på.

Leona gillar att åka färja



Nytt

Som jag skrev igår så har jag klippt mig. La även upp en bild förut , dock med uppsatt men nog ser man skilland. Hon kanske klippte ungefär 2 cm på längden och ganska mycket mer på uppklippningarna. Ville spara så mycket som möjligt på längden. Gjorde mer blonda slingor , var ju ett tag sen sist. Jag är iallafall nöjd. Hur tyckte ni att det blev? 
 
Ska även köpa ny olja till håret eftersom det behövs i mina toppar! Har ni något tips på bra olja? :)

Söta Curry







Onsdag

Har haft en bra dag , lååång håltimma! Tiden spenderades med Kevin och några fler. Åkte sedan hem , åt lite och packade. Tog bussen till Färgelanda och tränade handboll. Efter det gick jag och Alma för att köpa lite godis och chips. Tog bussen till järbo och nu är jag hos cajsa. Vi ska käka macka nu , sedan äta gott och kolla film.  Lediga imorn , härligt! Tänkte motionera hästarna ordentligen men vi har tydligen hönsplock så mamma får fixa det.. 

3 timmars håltimma!!



Hos frissan



Finally @ home



Nyss käkat

Godmorgon. Nyss käkat , tog en macka med leverpastej och ett glas oboy. Ska snart byta om från mina mjukis kläder , lägga på lite smink och dra iväg till skolan. 
 
Efter skolan ska båda två ridas , efter det så blir det pluggpluggplugg till morgondagens no prov. Suck , det är en vecka med 2 prov och 1 matte diagnos. Matte är dock det ämnet jag har lättast för på proven! Det förra matte provet vi hade v9 gick ganska bra. Fick B på de. Men no och teoretisk hemkunskap är INTE min starka sida ;)

Semla <3



Godnatt <3



No makeup.

Söndag

Jag red Sune förut. Testade mitt pehlam bett och han gick faktist riktigt bra på det! Han lyssnadd och var uppmärksam , annard händer det ofta att han blir lite loj och slö. Red runt lte här hemma , på vägen och i skogen.
 
Ligger i sängen nu , skriver med lite vänner och lyssnar på musik. Väntar på att mamma ska göra klart maten! Det blir stekt kyckling och något mer. Älskar stekt kyckling, så gott! Efter maten ska jag gå ut i stallet och göra färdigt. Mocka och byta vatten. Alla hö påsar är redan fyllda typ så de kommer gå fort. Ska ta mig em prommenad med Leona så hon får röra på sig lite efter igår.
 
Mamma ropar att maten är klar, hörs!

Sunny Day





Resultat

LD : Hon var fin på framridningen och framhoppningen. Hoppade 2 språng på varje hinder och det kändes jätte bra! Hade flyt och hade ordning på mina skänklar. Höll om henne oredntligt. Innan jag gick in på banan så tog jag mod till mig och red fram till Nellie B , snackade lite och så. Hon klappade Leona  , både nellie och hennes mamma tyckte om Leona! :)
Inne på banan kändes hon lugn. Hoppade hinder 1 , 2 , 3 , 4 och 5. Vid hinder 6 fick man välja om man ville hoppa vattenmatta eller inte. Valde att testa vattenmattan , tänkte att den kanske skulle komma i nästa klass och då är det lika bra att ha gjort det. Hon stannade , red om och hon hoppade. Det blev ett lite konstigt hopp och svängen till hinder 7 blev inte alls bra.. Så hon stannade igen. Red om och hon hoppade dom två sista hindrena utan problem! Hon rev ett hinder men minns inte vilket..
Det var ingen bra runda , hade inte så mycket flyt eller samspel. Vägarna var slarviga och vingliga , flera gånger hamnade hon i fel galopp dessutom.
 
LC : På framridningen höll jag på att ramla av för det hoppa fram en liten unge ur en buske... Leona blev livrädd och kasta sig åt sidan haha ;) Framhoppningen gick super bra. Hade med mig henne runt skänklarna , över hindrena och i alla svängar! Innen på banan kändes det super! Vi hade ett jätte bra flyt och jag kände att jag red bra. Sista linjen var samma som i första klassen , dom hade bara vänt på den. Jag gjorde misstaget att kolla ner och tappa henne med skänklarna så hon stannade på första. Jag red om och skänkla ordentligt , hon hoppade super fint. Sen kom vi till sista hindret , det som seriöst ALLA stannat på. Självklart var Leona inget undantag.. Så när hon stannade åkte jag över huvudet , landa på röven framför hindret. Fick som tur var inte ont alls.
 
Har försökt att lägga upp filmer men som vanligt så funkar det inte. Ska prova igen , dom kommer upp så fort det funkar!
 
Wooopsii

Update

Det är så svårt att hålla en bra update när man har ont om tid och inte sitter vid datorn. Mesta tiden har jag tillbringat i stallet idag.Har packat och putsat inför imorgon. Har gått in stövlarna en hel del. 
 
Imorgon kör vi på en vit/röd/blå outfit. Jag gillar kombon! Kan nog fixa en outfit bild ;) Leona är taggad inför årets tävlings debut , jag med! Dessutom är det ju kul att Nellie B och Emma-Nellie från ponnyakuten ska dit. 

På "konsert"



New in!



Startlistor

Här ska det stå en rubrik

Jag sa ju i måndags att jag skulle försöka ta mig till skolan i Tisdags , men jag har faktist varit hemma till och med idag. Igår var jag iallafall i skolan och hämtade lite böcker. Har pluggat och vilat! Mår mycket bättre , ingen feber längre. Hostar lite och så men det är inte jätte farligt. Imorgon SKA jag till skolan. Lugn dag så det känns bra , har saknat kompisar och allt sånt. Här hemma händer ingenting...
 
Senare ska jag gå en promenad med Leona. Göra ännu mer läxor och ta det lugnt , mamma ska laga go mat. Fixa inför morgondagen. Städa mitt rum och så. Cajsa följer med mig hem imorgon antagligen , hjälper mig att bestämma tävlingsoutfit och är min hästskötare på lördag. Hon ska kanske ta kort och pappa filmar!

Tisdag

Stannade hemma idag med trots allt. Mår verkligen inte bra men imorgon måste jag till skolan! Vill inte missa mer nu... Ligger i sängen , hostar och snorar som en galning. Har nyss kommit in , myste lite med Sune. Tror det är viktigt med frisk luft. 
 
Känner verkligen inte för hoppträning imorgon eller för tävlingsdebuten i helgen. Känns verkligen som jag ska dö nu ;) Piggar förhoppningsvis på en smula innan dess! Hoppar Sune imorgon. Vet inte riktigt vad Ida har för upplägg. Till helgen hoppar Leona LD LC , i LD satsar vi bara på en lugn felfri runda och sparar på krafterna. I LC ska jag rida lugnt i grunden , kanske gasa på lite om vi kommer till fas 2. Satsar inte på några viga svängar iaf.

Back on track



Nyttigt godis



Sjuk

Ingen blogging igår , mådde skit. Det gör jag idag också föresten. Vaknad i lördags med världens hals ont! Hosta som en galning :/ Det kunde inte hjälps , bara att hoppa upp ur sängen och iväg mot Färgelanda för att döma handboll. Efter det iväg mot strömstad för att spela match. Vi förlora sjukt stort. Inte konstigt , strömstad är bäst i serien och har aldrig förlorat en enda match.. Dessutom kör dom med ett sjukt fult spel när dom är överlägsna. Dom lät en spelare stå kvar vid vårat mål när vi skulle anfalla mot dom. Så deras målvakt passade bara bollen till den tjejen så hon kunde sjukta mål. Vi hade ju ingen chans. Tycker det är extremt fegt och lågt att sänka våran målvalts självkänsla på det sättet!!
 
Igår när jag vaknade var allt värre , orkade bara med att ligga i sängen. Samma idag , är hemma från skolan. Huvudet dunkar och det känns som att det ska gå i 1000 bitar. Känner mig trött , ofräsch. Ska försöka dra mig upp ur sängen nu , städa mitt rum och hjälpa mamma att städa lite. Ska försöka rida bägga hästar och kanske orka ta mig till torp för att köpa mina palladium som jag provat ut. 
 

Bilder jag tagit del 6 :

Snart hemma



Sommar <3



Home

Hemma nu äntligen. Haha nejdå , ddet har varit riktigt kul. Hem fick jag med mig en vit peplum topp och ett par svart Dr. denimin jeans med lite mönster på. Nöjd! Vi har käkat massor , subway och donken. Man tröttnar aldrig ;) På bussen hem träffade vi lite goa killar på bussen. Trevliga och pratglada. Höll på att dö när bussen tvärnia för att inte köra på ett vildsvin haha. Flög iväg typ. 
 
Nu blir det tvmys med mamma , imorgon är det upp tidigt som gäller. Handball all day , döma matcher , vända siffror och spela själv... 

Gofika

Vår goa lärare bjöd vår goa klass 8c på gofika. Som vanligt sölar vi , denna gången var det Oliver som hällde ut en kanna vatten.


Grattis på 19-års dagen snygging!



Prov

Har nyss haft matteprov. Suck , Från 07:50 till 09:40... Första 13 frågorna klarade jag av superlätt på 50 minuter... Den sista , fråga 14 , satt jag med i 60 minuter! När jag väl kom på den kan jag inte fatta att jag inte gjorde det lite tidigare haha. Jaja nu är det iallafall gjort. Missa hela gympa lektionen , ingen idé att vara med typ 10 minuter.. Så nu är jag här , ensam och utelåst vid omklädningsrummen. Får hoppas på att någon snart kommer och öppnar.

Våren är påväg!

Inte alls lika kallt ute längre och den mesta snön har försvunnit :D