Min tid med Leona - del 4

När vi började träna privat så gick allting mycket bättre. I slutet av 2011 blev det prat på att starta ett hopplagpå klubben och jag fick frågan om jag ville vara med, självklart ville jag det. Så i början av 2012 tog jag grönt kort och åkte på min första riktiga tävling i Mars eller April, minns inte riktigt. I första klassen var vi nolla och fick vår första ''riktiga'' rosett. Känslan var verkligen obeskrivlig. I andra klassen var hon väldigt fin, men hon tvärnita mot ett spygrönt hinder som inte var med i första klassen, jag gjorde en framåt volt och flög in i hinderstödet haha. Men vad gör de, hade endå fått en bra känsla för tävlandet.
 
Sen var det första lagtävlingen som gick i Mellerud. Var nolla i förklassen men utanför placering. Ett ner i lagklassen tror jag, men eftersom de andra var felfria så fick jag också hoppa om och var nolla i omhoppningen.
Laget kom på fjärde plats den gången, det var 12 lag med så en utanför placering.'
 
Nästa lag tävling var två veckor senare, i Falköping. Hon var så himla fin där! 7e placering i förklassen och 5e placering i lagklassen. Våra första placeringar ihop. Tyvärr var det bara jag och en till i laget som var felfria så laget gick inte till omhoppning den gången.
 
Detta var ju dock inte den snyggaste rundan vi gjort haha.. Jag red som en kratta, men Leona bara levererar ♥
 
Två veckor efter Falköping så var det sista lagtävlingen som gick i Grästorp. Leona var så jäkla fin där! I förklassen hoppa vi grunden felfritt, fick ett stop på sista hindret då jag tog en för snäv sväng. Hade dessutom ingen balans nästan efter som jag tappa stigbyglarna på näst sista hindret i grunden och hoppa nästan hela omhoppningen utan stigbyglar. Vi var felfria i lagklassen och felfria i omhoppningen där. Laget kom 2a den gången och 3a i det totala så vi var jätte nöjda! Det var första tävlingen i vår nya, underbara sadel dessutom :)
 
 
 
 

23 december

Idag är det en lugn dag. Har nyss bakat snickers som är såå goda! Gjorde en sats för några dagar sedan och dom är hur goda som helst! Ska ut och rida och fixa stallet nu, Touch ska gå ett lugnt mjukgörande pass eftersom vi var i ridhuset och hoppade lite igår :) Efter det ska jag baka lussekatter och sist men inte minst spela bingo med mamma ♥

Betyg

I Fredags fick vi ju alla betyg. Jag fick det för tredje gången i mitt liv och jag är jätte nöjd! De är verkligen skillnad nu från första gången haha. Höstterminen i åttan fick jag sammanlagt 5st C, 11st D och 1st E. Då hade jag även fjärde bäst betyg i klassen. Vårterminen i åttan fcik jag sammanlagt 1st B, 5st C, 9st D och 2st E. I ett av det ämnen jag fick E så fick alla det, man kunde alltså inte ha högre. Lite surt eftersom jag hade C innan. 
 
Och nu första terminen i nian fick jag sammanlagt 2st B, 8st C och 7st D. Jätte nöjd helt klart! Hoppas på ännu bättre nästa år! :)

Önskeinlägg - Rory Fiona

Fick en fråga om jag kunde göra ett par inlägg och skriva om olika hästar jag ridit, så det tänkte jag göra nu. 
 
Rory Fiona som heter men kallas för Flisan är en c-ponny som ägdes av min kompis Alva (fames.se/alvatlv). Det var ett tag sedan jag red henne nu, i våras tror jag det var. 
 
Flisan är en sådan pigg och go ponny som jag gillar. Eftersom jag själv bara ridit henne en gång kan jag inte beskriva henne särskillt bra, men tänkte skriva lite annat smått och gott om henne.
 
Tillsammans med Alva har hon gått mvsa, de har många vinster och placeringar i olika klasser. År 2012 vann de tex Gp ponnyn! De har hoppat baltic och varit ett riktigt bra team ihop. Bästa Alva och sockersöta Flisan ♥
 

Touch Me

Detta inlägget kommer vara länkat i sidomenyn.
 
Touch Me, sto född 00. imprort från Irland.  e. Grand Touch  u.Sheltie
 
2013:
 
Det var i mitten utav Juli som jag satt och kollade hastnet i mobilen. Kollade igenom lite annonser utan större framgång. Hittade då Touch annons, där det stog att hon skulle stå kvar där hon bodde och ha en fodervärd som bodde i närheten. Jag tänkte iallafall att jag skulle göra ett sista försök så jag smsade och skrev vart jag bodde och frågade om hon ville att jag skulle berätta om mig själv, trots att de är drygt 20 mil bort. Ida som hennes ägare heter ville gärna att jag skulle berätta om mig själv så det ringde jag upp och gjorde. Båda tyckte att allt verkade bra så efter lite mer än en vecka åkte jag och mamma upp till Karlstad för att provrida henne.
 
Min första tanke var att hon var väääldigt stor haha! Jag och Ida hjälptes åt att göra iordning henne och sedan började Ida att rida först så jag skulle se hur hon funkade. Jag hoppade upp efter en stund och allt gick väldigt bra trots att jag var lite stel.. Det var på en måndag.
 
På fredagen samma vecka åkte jag, mamma och en som heter Lena upp dit för att provrida ännu en gång. Red från början och allt gick verkligen så bra det bara kunde gå. Vi var säkra på att det var hästen för mig!
 
Några dagar senare flyttade hon hem till mig, samma dag åkte jag iväg på Rix läger, så mamma fick longera henne i fem dagar tills jag kom hem. Hann rida hon två dagar hemma innan vi åkte till skåne på Aw sporthorses. 
 
Hela veckan i skåne var underbar och vi lärde känna varandra väldigt bra. Hade suttit på hon 4 gånger när vi åkte ner men det funkade. Hon var ganska galen och pigg hela veckan, så det var lite svårt att kontrollera henne ibland.
 
Vi tränade på och två veckor efter att vi kom hem från skåne så gjorde vi våran första start. Det resulterade i 4 fel i grunden i första klassen. Nolla i grunden i andra klassen och 4 fel i omhoppningen. Laget kom 3a den gången så jag var jätte nöjd verkligen!
 
Dagarna rullade på och blev till veckor som blev månader. vecka 43 åkte vi ner till skåna igen eftersom jag hade praktik där. En toppenvecka med gratis träning på deras superfina bana! 
 
Efter skåne gjorde vi vår sista lagtävling som gick skit. Fast som tur var gick det dåligt för alla lag och vi slutade totalt på en andra plats i cupen så det var riktigt kul. Sen dess har det inte varit så mycket tävlingar, vi har bara tagit det lungt och vi ska göra det ett tag framöver också.
 
 
 

Dålig update

Uppdateringen har varit helt kass, jag vet. Men sen i Tisdags har jag verkligen haft fullt upp! Hoppas kunna blogga bättre nu när vi har lov iallafall. Så här har min vecka sett ut :)
 
Onsdag: I skolan hade vi på morgon ett schlagerquiz och efter lunch kollade vi på en dansk lång(?)film som hette Hämnden. Den var ganska bra enligt mig, fick gå lite tidigare eftersom mamma skulle hämta mig. Vi åkte till Uddevalla och jag gjorde mitt Am körkorts prov och jag klarade det på första försöktet! Otroligt glad. Efter det åkte vi en sväng till Torp och kikade lite, ett par jeans, en matta och en sminkborste fick följa med mig hem.
 
Torsdag: Vi hade volleybollsturnering i skolan. Min klass var den enda klassen som vann alla spelade vanliga matcher. Eftersom vi vann finalen och går i nian så fick vi möta lärarlaget som vi tyvärr förlorade emot :/ När jag kom hem fick jag stressa som en dåre, jag och Fanny fick för oss att vi skulle gå på bio, så det gjorde vi. Men innan dess hann jag på en timma att mocka två boxar, ta in tre hästar och ge dom mat, tvätta benen på dena ena, duscha, sminka och klä på mig samt fånga in vår hund Wilma som smet ut genom dörren när pappa skulle köra mig till bussen. 
Jag och Fanny såg filmen Believe, den var verkligen super bra! Det var filmat från konserten, man kände igen allt. Tummen upp till den :)
 
 
Fredag: Jag slutade tidigt men missade bussen.. Kom hem iallafall som tur var, fixade lite här hemma och pyssla lite med hästarna tills mamma kom hem. Vi gjorde oss iordning och skulle åka till Torp och handla de sista julklapparna. Innan vi åkte fick vi jaga hunden som smet ännu en gång haha. Nöjd med shoppingen iallafall. Till mig själv blev det en ny ''dagbok' då min förra nyss tagit slut' och en penna!
 
 
 

Tisdag

Idag har vi inte varit i skolan, utan vi har typ haft någon sorts välgörendehetsdag eller vad man ska kalla det. Man ska typ hjälpa någon med någon och få pengar för det som skolan sedan skänker vidare till välgörende ändamål. Jag har varit hemma och fixat allt i stallet, så det var ganska chill haha. 
 
Touch har jag tömkört och longerat. Hon var superduktig i tömkörningen, det var ett tag sen vi gjorde det. I longeringen var hon också ganska duktig, väldigt pigg haha!
 

Godmorning monday



Lördag

Hej på er! Ledsen för dåligt bloggande idag, men så är det ibland.
 
Imorse ringde klockan vid 08 ungefär, då gick jag och Emelie ut i stallet och släppte ut hästarna, gav dom mat och fixade hela stallet. Efter det käkade vi frukost och gick sedan ut i stallet och red. Sedan kom hennes pappa och hämtade henne, som vanligt har vi haft jättekul ihop. Filmen vi såg igår var dock en besvikelse, tyckte inte att man förstod så mycket av slutet så det var synd!
 
För övrigt idag har jag städat på mitt rum och hjälpt mamma att packa upp lite tomtar. Vi har varit och ätit pizza tillsammans med min bror. Efter det har vi bara varit hemma och haft en myskväll med popcorn, chips, dricka och hyrd film eftersom pappa vart på julbord. 

Yesterday

 

Fredag 13:e

Idag är det fredag 13:e och jag ska sjunga i kyrkan för första gången i mitt liv. Känns ju lysande haha!
 
Jag och Alicia gick upp kl 05 idag och åt och gjorde oss sen iordning. Vi är inte riktigt klara än, håret kvar att fixa. Sen drarvi till kyrkan. Tror vi ska lussa på ålderhem efter kyrkan så vi har fullt uoo hela dagen.
 
Drar till stan sen med Emelie och julhandlar lite, går på bio och så. Det kommer bli jätte mysigt, saknar henne! ♥
Saknar mina älsklingar där hemma!
 
 
 

Före/Efter

Har varit och klippt mig idag. Det blev riktigt kort, för frisören klippte bort hela 7cm. Men nu är topparna friska och fräscha.
 

So & filmtittning



Onsdag kväll

Hej på er, idag när jag slutade skolan så gick jag direkt till mammas jobb. Vi åkte till stan och handlade lite julklappar och kollade lite i affärer. Vi fick iallafall handlat de flesta julkppar, jag har lite kvar och det ska jag köpa på fredag. 
 
Alltså har jag inte ridit idag, utan Touch har vilat. Hon kommer få vila imorgon också då jag ska klippa mig och sedan åka hem till Alicia och sova där. Vi har ju lucia på fredag så vi ska samlas i kyrkan kl 07:00, då är det skönt att sova hos någon som bor nära eftersom min buss egentligen inte går förens 07:10.. Tyvärr så kommer Touch få vila på fredag med eftersom jag åker till uddevalla direkt efter skolan. Väntar där en stund innan jag möter upp Emelie och så åker vi till torp igen och köper det sista klapparna. På kvällen ska vi gå på bio och se The Hunger Games 2. 
 
Några väldigt roliga dagar framöver med fullt upp, men det är ju så det ska vara! :)
 
Finaste ♥
 

Weey



Min tid med Leona - del 3

När vi kom hem från km:et väntade en inte så kul överraskning, en av hästarna som bodde hemma hos oss hade blivit knivskuren. Veterinären fick koma ut och sy, och vi vet än idag inte vem som gjorde det.
 
Även den sommaren badade vi mycket, red ut och bara hade det mysigt. Jag och Leona åkte hem till min kompis Moa, där var vi i nästan en vecka och red ut och tränade tillsammans med Moa och hennes ponny och Emelie och en häst hon lånade av Moa.
 
Vi ''tävlade'' inget mer den sommaren, hoppade bara lite hemma. Det var sommaren 2011.
 
 
Hösten kom och jag började i sjunde klass. Åkte på ännu en tränings tävling. På nuntorp, samma som ett år innan. Hoppade 50, 60 och 70cm. I 50cm kom vi 2:a och vi vann 60 och 70cm.
 
Efter detta började mitt intresse för hästar minska, jag satt flera gånger och skrev på Leonas annons.. Men som jag är otroligt glad över nu så valde jag till slut att behålla henne och efter ca 2 månader blev jag återigen intresserad och började träna. Det var den hösten jag slutade på ridskola och började träna privat istället på varannan onsdag.
 
 

Tisdag

Godmorgon, idag är det tisdag. I skolväg är det nog den jobbigaste dagen då vi har so, matte, teknik, engelska och språk.  Men med goa kompisar så ordnar de sig! :)
 
Har inga större planer för dagen, ska rida Touch och fixa lite i stallet. Efter det ta en varm dusch och fixa lite glögg och plugga lite no eftersom vi har prov imorgon. Ska plugga lite matte också.  Sen ta de lugnt på kvällen :)

Music <3



Måndag

Måndag brukar alltid vara en seg dag, som tur är har vi 5 helt okej lektioner som gör de lite bättre. För tillfället har vi inte lektion alls, utan sångträning inför fredag då vi har lucia i kyrkan och en del ska även sjunga solo. Jag och min kompis ska sjunga låten "make you feel my love" med adele. Vi får se hur detta går då ingen av oss någonsin tagit en sånglektion haha. 
 
Dagens planer är iallafall att rida Touch sen. Ett pass ute i snön så hon får busa av sig lite, hon är jäkligt pigg nu när de nästan aldrig går att springa av sig.

Julpynt i stallet







Snow



Ser man på

Kolla vad man hittar på Johanna Grants blogg, jo en bild jag tog på vår kompis Henrik Barry. Roligt! :)


Bilden är tagen i somras, under veckan på aw sporthorses.

Morning

Lördag och värdet är jätte fint, så härligt. Efter att jag ätit frukost nu så ska jag byta om och gå ut och rida Touch ett pass. Lite lugnt bara eftersom hon vilade både igår och i Torsdags pga stormen.
 
Efter det ska jag borsta Sune, de lär ta 1-2 timmar då han har rullat sig utan täcke och är helt brun/grå.. Och efter det in och duscha och göra sig iordning inför kvällen då vi ska på julbord :)

På bussen

Sitter på bussen mot uddevalla, ska träffa en saknad vän där. Senare i eftermiddag ska jag ta bussen till Emelie och sova där. Saknat henne trots att vi träffades för en vecka sedan knappt haha. En chill och rolig fredag, hoppas att ni också har det :)

Dumma Sven

Ligger i sängen nu och försöker sova. Det är dock ganska svårt, för sven håller på förfullt där ute... Hela huset knakar och brakar, ganska otäckt. Hoppas iallafall på att vakna upp och se att de är vitt och fint ute. Längtar verkligen efter sådan där julig snö som man kan rida och galoppera i. Avskyr blasket som är nu..Stor diss :(

Snapchat



ALLA addar mig på snapchat @chellgren

Min tid med Leona - del 2

Det blev höst och vi åkte på vår första Pay and Jump. Den var på Nuntorp och vi hoppade 30 och 40cm. Dom hade så att i varje höjd var det en vinnare, och vi ''vann'' bägge klasserna ;)
 
En vecka efter det åkte vi på pay and jump på klubben, 40 och 50cm. Felfria där också, jag var så stolt haha. 
 
 
På vintern hade jag Leona uppstallade i privatstallet på ridskolan i två veckor för att kunna rida henne ordentligen i ridhuset och för att kunna ha någon att rida tillsammans med. Det var två väldigt roliga veckorför mig och Leona! När det senare blev vår och påsk åkte vi på Pay and Jump på ridskolan igen och hoppade 60 och 70cm. Vi var felfri i båda klasser och jag var otroligt stolt över henne! När sommaren kom åkte vi på hopplägret på ridskolan för andra gången, om jag inte minns fel så ramlade jag av henne två gånger. Vi var med på klubbmästerskapet på tredje dagen och var felfria i grunden som var 70cm. Omhoppningen var 80cm och även där var vi felfria!
 

Saknar dig ♥



Onsdag

Hej alla! Blir så glad när man loggar in här på blogg.se och ser att statestiken varit på topp, underbara är ni! ♥
 
Min dag har varit helt okej. Skolan var hyfsat kul, när jag kom hem fixade jag lite mat och la mig sedan i sängen och pluggade so, vi har prov imorn... Råkade somna efter en stund hah och sov i ca 45 minuter. När jag vaknade så bytte jag om och gick ut i stallet och gjorde iordning Touch. 
 
Tränade uppe på klubben för Ida och Touch var jättefin! Vi hoppade visserligen bara lågt, men är mer än nöjd med min kossa :)

Min tid med Leona - del 1

Det hela började en helt vanlig kväll. Jag, mamma och pappa satt i vardagsrummet och mamma kollade hästannonser på blocket. Hon ropade på mig plötsligt och sa ''Kolla denna ponnyn, är inte den söt?'' Det var en bild på en liten, tjock och isabellfärgad ponny.
Direkt överförtjust blev jag inte.. men jag ville ändå att hon skulle ringa och det gjorde hon. Mamma och säljaren som hette Linda pratade länge minns jag. Jag tjuvlyssnade en del såklart haha ;)
 
De visade sig att ponnyn hette Leona och var 19år gammal (skulle fylla 20). Hon stod i Fjärrås som inte är så jätte långt ifrån oss. Hon hade tävlat upp till 80cm med de som ägde henne, vilket jag då tyckte var lika högt som jag tycker att MvsA är idag haha.
 
Söndag 1 Februari åkte jag, mamma och pappa neråt i vårt avlånga land för att provrida henne. Jätte snygg var hon kanske inte, tjock och fluffig. Jag tog av henne täcket och började borsta, jag minns att hon inte stod stilla i stallgången och att jag tyckte hon var väldigt stor haha.
 
 
Jag satt upp och hon var PIGG, hon backade ner i diket och var typ överladdad. Någon kontroll hade jag inte alls men jag vill ha henne iallafall. 
 
Knappt en vecka senare åkte vi ner till Fjärrås igen och skrev papper och tog med oss Leona hem. 6 Februari 2010 ♥ Det dröjde yttligare en vecka innan jag red henne för första gången här hemma. 
 
Hon var pigg, tog väldigt lång tid innan jag vågade galoppera. Hade ju inte så jätte stor ridvana då jag bara gått på ridskola en gång i veckan i några år, en egen ponny är verkligen en helt annan sak. Men med tiden lärde vi känna varandra och vi hoppade lite smått här hemma. Åkte av två gånger tror jag. Sedan en dag åkte vi upp till ridskolan och ställde fram lite hinder, efter andra hoppet låg jag snopen på backen haha. 
 
Det var en pigg ponny vi skaffat. Men jag gillade henne och hon gillade mig, vi var ett bra team. Sommaren kom och vi åkte på ett hoppläger i två eller tre dagar på ridskolan. Leona var pigg och jag hade inte direkt någon större kontroll över henne. Men vi kämpade på. Vi gjorde massa skoj den sommaren, busade i skogen. Det var även den sommaren jag lärde känna Emelie och vi var med varandra hela tiden. Grejade med Leona, red på åkern, galoppera och busade.
 
 
 

Photoshot

 
Bilderna är tagna utav min kära vän Emelie, i Fredags natt.
 

Leona

Det är först nu jag tar upp detta på bloggen av olika anledningar. 
 
I Torsdags förra veckan åkte Leona till sitt Fjällbacka. Där ägs hon av en liten söt tjej på 9år som ska lära sig att rida, precis så som Leona har lärt mig. Det var ett tungt beslut, men jag är ändå helt säker på att jag har gjort rätt val.
 
Har tänkt att skriva om min och Leonas tid i olika inlägg som kommer att komma upp. Håll utkik!
 

Ny header

Vad tycker ni om min nya header, HISS eller DISS? Själv tycker jag att den blev bra, något stor haha. Såg det först när jag kollade på datorn, syntes inte i mobilen.
 
Tack till bästis som fixade den, kolla hennes blogg http://fames.se/emeliejansson/