NY HEADER

 
Äntligen ny header - vad tycks?

Godmorning Sunshine

Hej på er. Härligt att vakna och se att vädret är helt strålande, speciellt efter inatt när det åskade som innåt helvete.
 
Dagen är fullproppad med saker aatt göra, verkligen fullt upp. Är ju ledig så får passa på :) Om ett tag ska jag göra mig iordning och åka till färgelanda, Jag och Cajsa ska hälsa på på vår gamla skola. Efter det ska jag hem och rida, sen fixa lite hemma och plugga fysik, kemi och matte.. Sist men inte minst så har jag fotbollsträning ikväll!
 

Jag är inte död

Hej på er! Vet att uppdateringen det senaste verkligen inte har varit något att skryta med men jag har verkligen inte haft tid. Har pluggat och pluggat lite till. När jag har varit färdigt med det så har jag verkligen varit dödstrött, har lagt mig tidigt flera dagar irad nu faktist. Det är en underbar känsla att vakna utvilad efter ca 9 timmars sömn!
 
Skolan idag har som tur var varit hur chill som helst. Först matte, som jag fick gå 40 minuter tidigare ifrån för att jag skulle till läkaren. Sedan lång håltimma och lunch, skolfotografering och sist hade jag livskunskap. Roligaste lektionen i veckan enligt mig! Hemma har jag inte hunnit så mycket, har vilat och varit hos hästarna en sväng. Klämde även in nästan 2 timmars matteplugg nu så det känns bra. 
 
Och nu är det äntligen dax att tvätta bort sminket och krypa ner i min gosiga säng. Godnatt på er alla :)
 
Caroline, Jag och Emelie ♥
 

Touch 20/09-14

Myspys

Har håltimma, i nästan 3 timmar. Så fick bli en sväng till espresso house tillsammans med Cajsa och Emelie.


From Today




Resultat 140914

Touch var jätte fin igår, och jag är jätte nöjd med dagen. I första klassen blev det en 3:e placering, i den klassen ingick Km och även där blev det en 3:e placering.
 
I andra klassen var hon väldigt väldigt stark så tyvärr fick vi med oss två bommar ner. Men laget fick en 2:a placering så de jämnar ut besvikelsen :)
 

Datakunskap

Hej på er! Idag är det måndag, ny dag, ny vecka och nya möjligheter! 
 
Just nu har jag datakunskap, vi gör inte så mycket så det är rätt chill. Efter det har jag lunch och sen två lektioner till. I eftermiddag vet jag inte vad jag ska göra. Blir nog att rida och plugga, de vanliga ;)
 
 
 
 

Touch Me 14/09-14 Färgelanda Ridklubb

3:e placering

Hästar jag ridit - Cavalito

Cavalito är en super fin storhäst jag red förra året när jag praoade på Skyrup Country Club. Har hoppat han lite smått och jag kan bara säga att jag är verkligen kär i honom! Med min praooade även min kompis Carolina, några månader efter vår prao så köpte hon honom och jag är super glad för hennes skull. De passar alldelles perfekt ihop ♥ Hon hade med honom iår på Aw sporthorses, underbart att få träffa den gosegrisen igen.
Bästa bebisen, han är trots allt bara 5år!
 
 
 

Hästar jag ridit - Rory Fiona

Rory Fiona (Flisan) har jag ridit en gång. Det var nog iallafall minst 1,5 år sedan, när min kompis Alva ägde henne. Vi red ut då och hon var väldigt pigg! Men jag gillade henne, jag gillar i stort sett alla pigga ponnyer med krut i ;)
 
Flisan har gått msva (120cm) med Alva. De har massa vinster och placeringar ihop, däribland vinst i GP-ponnyn 2012. Vet inte hur högt hon går med sin nuvarande ägare Lisa dock men båda rider henne jätte bra, bra för en sån fin ponny som Flisan.
 

Hästar jag ridit - Lover De Vauper

Lover De Vauper som han heter men kallas för Love har jag ridit en gång. Det var mest dressyr, hoppade några små markarbetsskutt på kanske 50-60cm? 
Han ägs utav min kompis Alva men rids numera av min andra kompis Moa. Med Alva har han tävlat upp till msva (130cm), han har tävlat både i Sverige och internationellt. Med Moa har han gått LB tror jag, då hon inte ridit honom så länge. Love är en super fin ponny som jag gillar jätte mycket och jag tycker att han matchar både Alva och Moa som handen i handsken ♥

Några bilder från v30

Ida Franzén:
Melanie Ling-Vannerus och Amigo:
Henrik Barry och Dakato:
Julia Dahnelius och Cozmopol:
Hugo Ramos och Maiowa:
 
Bilderna är helt oredigaerade och de är verkligen inte de bästa. Jag har tagit alla, dock inte med min egen kamera och att ta kort med någon annans kamera och få dom bra är ungefär lika svårt som att sätta sig upp på en helt oinriden häst och hoppa en 130 bana haha. Inte riktigt kanske, men snudd på iallafall!
 

Tony André Hansen

Tror inte jag nämnt det här på bloggen, men jag har fått en ny tränare och han heter Tony André Hansen. Han är en A-tränare i hoppning. Han har ridit os i Beijing och varit gift med Jessica Almennäs. Jag tyckte han var en super bra tränare och det klickade verkligen. Ska dock ha kvar båda Lennart Lindelöw och Ida då Tony träningarna bara är en gång i månaden :)
 

Hästar jag ridit - Riscal

Riscal som han heter men han kallas för Calle, eller Calleballe haha. Jag tror att jag har ridit honom 3 eller 4 gånger och jag gillar honom riktigt mycket! Han är en d-ponny, fux. Jag tycker att han är rolig, ganska pigg och inte helt lättriden. En perfekt ponny enligt mig. Jag tror att han har gått upp till msvb+5 (125cm) men ska ha det osagt :)
 

Önskeinlägg

Har skrivit några önskeinlägg som kommer att komma upp ett varje dag i ett par dagar, så kika in! Vet att jag skrivit om vissa förut, men har fått nya följare sen dess så publicerar det igen! :)
 
 
 

Lysekil

Idag har jag och min klass varit i Lysekil och studerat havet. Tagit massa prover i vattnet, jämnfört olika fiskar och olika alger och deras levnadsmiljöer. Hade helst velat stanna då jag mår riktigt riktigt dåligt. Men vi ska skriva ett reportage i samarbete med svenska om detta så lika bra att ha varit med. Jättekul var det inte, fiskar och sånt där är inte min grej. Dock älskar jag havet, har verkligen tur som bor såpass nära det vid västkusten! :)
 

Svar på kommentar


Jag ska göra mitt bästa och klämma in några inlägg när jag har tid och ork. Jätte kul verkligen att ni kommer med tips på vad ni vill läsa! Det gör allt mycket roligare :D

Onsdag

Hej på er! Dagen har varit förjävlig, rent ut sagt. Jag har varit och jag är äckligt förkyld, har feber och mår verkligen piss skit... Vi har haft långa lektioner och de har inte alls varit kul att sitta med världens huvudvärk.

Efter skolan tränade jag touch för Ida, inga höga höjder. Bara känna på henne lite inför helgen, hon var jätte fin och jag avslutade träningen med ett leende på läpparna :)


Nordens Ark

Här är två bilder från Nordens Ark, tagna av Emelie. Jag närmast kameran på den ena bilden.


Och här är några bilder jag tog med mobilen, helt okej för att vara mobilbilder tycker jag :)





Vissa suddiga, men djuren rör på sig så de är inte konstigt. Riktigt kul iallafall att få komma så nära djuren, och att till och med få gå in till vissa och mata dom. Alla bilder är tagna utan zoom. Den ena bildern på tigern är tagen igenom en glasruta, så nära sov vi dom. Endast en glasruta emellan, det var riktigt riktigt fräckt att vakna med en tiger ca 5cm ifrån sig ;)

Plugg & Espresso House

Nu efter skolan blev de lite plugg på espresso house tillsammans med Emelie och Caroline. Hellre de än hemma, då jag kan fråga dom om jag behöver hjälp. Dessutom vill jag inte på studiepassen eftersom jag får så lätt huvudvärk inne i klassrummen och inte koncentrerar mig lika bra...


Matte

Hejsan, ust nu har jag mattelektion. Vi jobbar med baser och med problemlösning. Inte så värst kul... Väntar på att läraren ska komma och hjälpa mig nu när jag kört fast haha. Tisdagar är ganska lugna dagar, så det är skönt. Har fotbollsträning ikväll men vet inte om jag ska vara med då jag börjar bli väldigt sjuk :(
 

Aw Sporthorses 2014 & 2013

Hittade lite nya bilder ifrån Aw sporthorses i somras, Touch är så fin att jag ryser! Vi har gjort en sådan utveckling jämnfört mot förra året.
 
2014:
 
2013:
 
Jag är ändå väldigt nöjd med förra årets instas. Det är inte lätt att genomföra ett sådant tufft läger på en häst man endast haft i någon dag och suttit på 3 gånger. Dessutom var Touch otroligt tuff mot mig i början så jag tyckte det var bra gjort.
 

Bild från Nordens Ark:

 

Touch idag

Touch gick ett pass på stubbåkern idag. Hon var ganska stel så jag jobbade henne på mycket volter, serpentiner, öppna, sluta osv. Hon mjuknade efter ett tag så då gick jag över till lite mer galopp och hon var pigg! Full fart verkligen, sötisen ♥ Efter ett tag jobbade hon på även riktigt bra i galoppen så jag avslutade med arbete i lös och låg form i trav.
 
 

Gustavsbergsdagen

Idag har vi inte haft några vanliga lektioner, utan isället har vi haft en friluftsdag på Gustavsberg. Det fanns en massa olika grenar att välja emellan som gav olika mycket poäng. Man räknar ihop hela klassernas poäng och så utses en klass till vinnare på julavslutningen.
 
Jag tyckte att dagejn var ganska rolig, bättre än vanlig skola iallafall. Jag lyckades samla ihop 320poäng, vet inte om det är bra eller dålig men jag är nöjd. Jag gjorde så goot jag kunde och kämpade på hela dagen precis som resten av klassen :)
 
Foto: fames.se/emeliejansson

Tisdag

 
Hej på er. Idag är det tisdag, dagen är nästan slut. Idag har jag inte gjort så mycket. Var i skolan, slutade tidigt eftersom vi hämtade ut våra datorer. Tyvärr hann jag ändå inte med den tidiga bussen så jag, Emelie, Carro och Jonathan gick till espresso house och köpte varsin kaffe och satt sedan där i ca en och en halv timme och pluggade matte.
 
Efter skolan tränade jag och Touch för vår nya tränare Tony André Hansen, jag tyckte att han verkade väldigt bra och vi fick ut en bra känsla av träningen. Nu när jag kom hem så duschade jag och jag har börjat packa. Åker ju till Nordens Ark imorgon med halva min klass och sover över. Tror det kan bli kul, uppladdat med chips!
 

Hello September