Klippa page?

Fick höra av några att jag skulle passa bra i page , men är tveksam själv. Finns ju både för och nackdelar!
Kommer ju se grymt fult ut när jag rider eller sportar..
Men skönt när de inte är ivägen ju :)
Hiss eller diss?


Hemma

Hej! :) Jag har precis kommit hem efter en ganka lång skoldag , puh. Börja dagen med svenska i 1h , matte 50 min , tyska 40 min och sedan lunch i 1h och 20min , efter det gympa i 1h och sist elevensval (hemkunskap) i 80minuter. Rätt slappa lektioner fast ända halv jobbigt..
Just nu gör jag inget särskilt. Väntar på att pappa ska duscha klart , lyssnar på musik och sedan ska vi åka till stan! Behöver köpa lite tröjor , sportbh:ar och sånt , skulle behöva ett par nya ridbyxor men tror inte jag kommer att köpa det idag :)Utom torp har jag ej något inplanerat. 
 
Riktigt bra låt som ni alla borde lyssna på! Själv lyssnar jag på den 24/7 , kan verkligen inte sluta hahah. Sååå bra! :)
 
 
 

Vinnaren!!

Grattis säger jag till vinnaren av ett iPhone skal. Kommer att skicka en rabatt kod till dig , sen är det bara att beställa :) Och ni andra som inte vann , ni kan köpa ett skal HÄÄR ! Så bara klicka in på http://caseapp.se/ och börja designa! :)

Söndag

Har nu valt ut vinnaren från tävlingen. Presenterar imorn , håll utkik imorn och se om de blev du! H*n kommer få en rabatt kod av mig och sedan är de bara att beställa!

Lördag

Lördagskväll nu , sitter hemma ensam på mitt rum. Deprimerande haha ;) Finns inte så mycket att göra , ska snart gå ut med Doris och sen se film.
Idag gick vi lucia tåg , shiit asså. Så pinsamt! Glömde bort texten , snubblade på linnet och va skit skakig. Så himla nervös..!
 
Imorgon är alarmet ställt på 08:30 , går upp släpper ut Sune och Blaisay. Leona är kavr inne , alla får frukost så gör jag iordning Leona medans hon äter. Tar en låång ridtur :) På kvällen hopptränar Sune i ridhuset tror jag , skojj!
 
När lucian kröntes så fick även alla tärnor varsitt halsband , så sött är de!
 
vackra djur ♥
 
 
 
 

Videoblogg

En liten fråga , skulle de va kul om jag börja videoblogga? :) Funderar på det .... Ja eller nej ? :D

Åsiktsinlägg - Kan man bli för lång för en islandhäst?

Fick förslaget att skriva ett åsiktsinlägg om detta. So lets go ;) Detta är verkligen inte mitt ämne om man säger så , jag har suttit på en islandshäst EN gång i hela mitt liv , inget proffs direkt men :) Ämnet är iallafall : Kan man bli för lång för en islandshäst?
Jag som hoppryttare anser att det där med längden är väldigt viktigt , så svar ja. Man kan bli för lång för en islandshäst. Rent ut sagt så tycker jag att det ser förjävligt ut när massa gamla gubbar rider omkring på EN LITEN PONNY. Islandshästarna är ju dock otroligt viktbärande så jag skulle inte tro att dom tar någon större skada utav det. Men enligt mig så är det iallafall väldigt fult. Det är ju förstås upp till varo en , alla har sin egen smak. 
Iallafall så kan man vara något längre än på någon helt vanlig ponnyras. Men inte såhär lång liksom:
 
 
 
 
 
 
 

Åsiktsinlägg - Pessoabett

Pessoabett är något som alldelles för många ryttare rider på. Jag tycker helt klart att det borde förbjudas då det är oerhört smärtsamt för hästen! Jag har själv ridit på det , men slutade direkt när jag fick veta hur det verkligen funkar. Jag kommer aldrig någonsin mer att rida på det heller!
För er som inte vet vad ett pessoabett är så börjar vi med en bild , så alla hänger med.
Pessoabettet finns i lite olika varanter och storlekar. Vanligast är den på bilden. Bettet har den stora vanliga ringen plus en över och två under. I den övre ringen sätter du fast bettet , och i någon av dom tre övriga har du tygeln. De flesta som rider på detta bett använder sig av ett delta. Det är en ''läderrem'' som man fäster i den stora ringen och någon av dom små. Man kan variera skarpheten genom att flytta tygeln eller deltat mellan dom två små ringarna. 
När du drar i tygeln så vinklas bettet framåt kan man säga , den övre ringen pekar fram. Bettet trycker i hästens gom som ger signalen att höja huvudet , genom att bettet vinklas som det gör så trycker det även på hästens otroligt känsliga nacknerver. Det ger signalen att sänka huvudet.
Dom flesta hästar sänker huvudet pga detta bett. Då tänker ryttaren: Vilken bra bett , hästen går på tygeln hur lätt som helst och allt är jätt fint!
FEL! Hästen sänker huvudet pga smärtan , den går absolut inte på tyglen. Trampar inte under sig och skjuter inte upp ryggen. Detta är mycket obehagligt för hästen!
Dessutom så har bettet ingen kindkedja och det gör att du kan dra hur mycket som helst , inget kan stoppa. Smärtan för hästen blir helt obeskrivlig , tänk dig själv att ha den saken i munnen!
Jag kommer aldrig någonsin mer att stoppa detta bett i någon av mina hästars mun igen. NEVER!
Då tänker ni: Men om jag bara sätter tygeln i den stora ringen så blir det som ett vanligt tränsbett?
Nej , bettet kommer fortfarande att ge en otrevlig inverkan , eftersom det inte sitter fast i tränset i den stora ringen utan den lilla översta så kommer det ändå att vinklas framåt och trycka.
 
MEN allt detta betyder inte att bettet inte funkar bra på vissa hästar. En del trvis med det , en mjuk hand ger ett mjukt bett!
Dock så är det alldelles för många som använder bettet ''fel'' då dom inte vet hur det fungerar. 
Jag ber er tänka om , är detta verkligen det bästa tänkbara bettet för min häst/ponny?
 
Så här sitter det och så här ''trycker'' de:
 
 

Gott!



Fortsätter

Detta med åsiktsinlägg är något som jag ska fortsätta med tror jag. Ska ta mig tid nu och skriva några som kommer komma ut under veckan , har lite idéer själv. Ni får även gärna kommentera här om det är något ni vill jag ska skriva om! :)

Åsiktsinlägg - Gamla hästar

Något som det alltid brukar vara ett jävla tjat om är gamla hästar. När anses en häst vara gammal? Alla tycker ju självklart olika. Mitt eget svar på den frågan skulle nog se ut såhär:
 
Vissa hästar blir gamla när dom är runt 14-15 år , kanske till och med ännu tidigare. Till exempel en galopphäst , den slits ganska fort och blir därför pensionerad ganska tidigt. Sen så varierar det ju helt klart från häst till häst. 
Jag skulle nog säga att en häst blir gammal då den inte vill mer. Då den börjar bli stel och ovillig i det den brukar göra. Svårt att uttrycka sig rätt så missförstå mig inte!
Leona t.ex , hon är 22 år ''ung'' ;) Hon älskar det hon håller på med , hon är galet pigg och vill så himla mycket! Jag ser inte henne som gammal. Åldern är bara en siffra! Enligt mig känns hon som ung och fräsch , eftersom jag håller igång henne. Hon har många år kvar men jag kommer ju självklart att inte rida henne lika hårt längre. Hon har levt länge , jag vet inte vad hon har varit med om. Vet inte hur mycket hon har blivit riden eller tävlad. Eftersom ålderssiffrorna är ganska höga så anser jag att hon löper större risk för att skada sig , hon är lite känsligare nu än förr. Men gammal , nej det skulle jag inte påstå :)
 
Till dressyr , inte min inriktning men jag skulle väl gissa på att det är dom hästar som kan tränas längst. Det är ju inte den farten eller vad man ska säga som i hoppning! Jag skulle nog säga att en dressyrhäst på 22 år är yngre än Leona. Just för att den är en dressyrhäst. Sen så är det självklart att en ''skogsmulle'' eller dressyrhäst kan bli sliten fortare än en 'hopphäst'. 
 
Missförstå ingenting , hoppas ni fattar mitt tänk. ;)

Leonas outfit :

Tänkte skriva lite om Leonas outfit , just de som sitter på sadeln nu osv :)
 
Träns: Knights
Tyglar: Knights
Bett: Tvådelat gummiklätt pelham
Martingal: Cheetak
Sadel: Santa cruz of facundo
Schabrak: GG
Stigläder: Från hööks (har beställt nya)
Stigbyglar: Plast med sveriga flagga på från Horsemeup.se
Magplatta: Hööks
Benskydd:Okänt märke!
 
 

Tisdag

Sitter i skolan , dricker wienermelange. (kaffe och choklad blandat typ) :) Gott! Ska snart ha elevensval , alltså hemkunskap. Efter det så ska jag hem å fira brorsan som fyller hela 19år , grattis! :)

Godnatt!!



Dålig update

Ja som ni märker... Dålig update. Har inget att skriva om haha , kan ju berätta om helgen iallafall.

Fredag: Åkte till stan efter skolan med Cajsa. Träffa pontus lite snabbt , synd att de inte blev längre.. Köpte 2,5 kg godis. Gick och åt thai mat , kolla runt i affärer och så. Efter de så gick vi till bion och såg breaking dawn 2. Den var väl bra , helt ok :) Trodde faktist att den skulle va lite bättre men skitsam , synd att de är den sista filmen!
Efter de tog vi bussen hem , hoppa av i färgelanda och gick hem till Fanny. Sov över där tsm med alla andra snuskhumrar ;) 
 
Lördag: Konfa oså , Emilia och Elin följde med hem. Senare kom Fanny och Emelie , vi laga tacos fast stömmen gick och va borta i typ 2 timmar så vi hann inte göra klart i tid..Efter det så såg vi på film , Friends with benefits. Grym film asså ! :) Sedan sov vi faktist , 23:30.. Alla va trötta och alla behövde verkligen sova haha.
 
Söndag: Vakna runt 09:00. Låg kvar en stund innan jag , elin och fanny gick upp å bakade scones och fixa te. Underbart! Big like ;) Sedan åkte elin , Jag å Fanny gick ut i stallet för att rida och emilia och emelie stannade kvar inne för att se på film.
 
Leona var pigg!

strömavbrott

wiho kul..

Vilken känsla!

Vilken känsla när man inte hoppat alls mycke , när man hoppar bettlöst för tredje gången och flyger över 1,05 hinder som ingenting! Jag älskar den känslan , älskar att inte längre vara rädd. Att jag äntligen tränat bort min rädsla :) Den känslan är underbar!

Onsdag

Onsdag. Veckans värsta skoldag helt klart! :( Sjukt lång och jobbig , hatar det. Började iallafall dagen hyfsat okej med håltimma i So. Skönt! Resten av dagen va så där lång å trög :(
Är iallafall hemma nu , sitter å äter. Sån där mini pizza ;) Sjukt go! Ska snart ut i stallet å göra iordning Sune. Borsta , packa oså inför hoppningen ikväll. Inget annat planerat ....
 
Imorgon kommer skolan va sjukt nice , vi slipper första lektionen som är so eftersom vi typ ska äta frukost i matsalen. Efter det så har jag en no lektion , sedan håltimma på tyskan och därför blir lunchen typ 2h lång! Gött ;) Efter lunchen så har jag svenska i 1h och sedan slutar jag 12:55. Hur chill som helst :)

Håltimma!

This or That

 
 
häst/hund 
bikbok/ginatricot 
blondin/brunett 
läsa bloggar/blogga 
chips/popcorn 
iphone/android 
dator/mobilen 
facebook/instgram
Skimmel/fux
Vinter/Sommar 
Få nära vänner / Flera "ytliga" 
Sporrar/Spö 
Aachen/Pullarnosgrimma 
Bio/Nerladdad film hemma 
Svart/Skimmel 
Myskläder/Ridkläder
Jordgubb/blåbär 
Halsband/Armband 
Blått/lila 
Justin bieber/One direction 
Twitter/Facebook 
Fredag/Lördag

 
 

Tjoo

Hej! :) Va gör ni? Jag gör inget typ , kollar runt lite på hastnet och smsar med Pontus oså.. Har nyss ätit och innan det så var jag ute i stallet :) Red och fixa klart allt för ikväll och imorgon. Fyllde på vatten , fyllde höpåsar och la kraftfoder i blöt! Red även Leona idag tillsammans med Sarah. Vi red en slinga på kanske 5km? Leona var P I G G men skötte sig ändå bra ♥ Jobbade henne mycket i form och så. Hon sökte sig neråt fiint , sköt upp ryggen och trampa på bra under sig. Är nöjd! Vi hann tillbaka innan det blev mörkt , slutade ju kl 13:00 idag så vi började rida tidigt! :) 
Imorgon är det Sune som ska gå , han ska hoppträna i ridhuset. Spännande! :) Ska bli riktigt kul , har inte hoppat han sedan halloween hoppet (nästan 2 veckor).
Finns inte mycket mer att säga just nu än att ni INTE får glömma att vara med och tävla häääääääär.
 
Leona och Sune i Ed. Sune en vecka efter olyckan och Leona två veckor efter olyckan.

Måndag

Tävlingen igår vet ni ju hur det gick. Är rätt nöjd ändå , det kändes bra liksom! :) Att hon stanna va mitt fel , kom lite vingligt och jag räta inte upp mig helt.. Så kan de gå , bara att ta igen nästa gång ;)
Efter det åkte jag till farfar tillsammans med pappa. Käka middag oså.
 
Just nu så sitter jag och väntar att Elin ska komma , det blir plugg plugg plugg som gäller! Viktigt ;) För övrigt händer typ inget annat idag. Mamma kommer väl snart hem och då ska vi äta! Makaroner och bacon , big love<33
Älskar typ all sån där salt och go snabbmat :) 
Ni får ha en bra måndag och så får ni INTE glömma att vara med och tävla hääääääär , vinnaren får inte bara ett skal utan även en länk :)
 
 

Leona LC Uddevalla Ryttarförening

Tävla om ett iPhone 4 / 4s eller iPhone 5 skal!

Nu har du chansen att vinna ett iPhone 4 / 4s eller 5 skal! Vinnaren väljer vilket som. Värde 300kr. Du får designa ditt skal helt själv!
Tävlingen har jag i samarbete med http://caseapp.se/ . Reglerna är enkla , följ dom här stegen:
 
♦ Gilla caseapp på Facebook. Hääär .
♦ Skriv i kommentarsfältet varför just DU ska vinna. 
 
För större chans att vinna :
 
♦ Följ mig via bloglovin. Länk finns på startsidan av bloggen. Skriv i kommentaren vilket följar nummer du blev.
♦ Skriv på din Facebook eller blogg om tävlingen och uppmana fler till att vara med. Skriv länk i kommentaren!
♦ Följ mig på instagram. @carolinehellgren
 
Tävlingen avslutas om två veckor , alltså den söndag den 25 november!
Efter det datumet så kontaktar jag vinnaren och skickar rabatt koden som man ska använda när man beställer. 
 
 
Lycka till önska Caseapp och Caroline Hellgren!
 

TÄVLING

Grym tävling med grymt pris kommer snart , håll utkik @ carolinehellgrenn.blogg.se ! :)

Sängen

Sitter i köket just nu , har nyss ätit. Bacon lindad kyckling med potatis gratäng , mums! :) 
Idag har jag varit i stan med Wilma , Elin , Pontus och Pontus. Köpte typ bara en mössa haha , hitta inget som locka....
Så nu blire sängen , imorgon upp runt 09:30-10:00. Ska samlas i Färgelanda kl 11 för att sedan åka till Stenungsund och spela handbolls match. Skoj :D Säsongens första , hoppas vi får våra nya matchställ. Grymt snygga, tummen upp verkligen!
Förutom det så blire packa , putsa packa och pusta igen! Tävling i Uddevalla på Söndag. Hoppar en LC endast med Leona :)
 
Hon kommer vara riktigt snygg i sitt nya GG schabra! Dock endast schabraket kommer hon att ha.
 
 
 

sluta blogga?

Inget kul längre , har inget att skriva om. Känner ingen mening med det :(

Döör

Ajj

Jag skulle hämta ner två glas skålar från ett skåp , eftersom jag är ganska kort så stog jag på en stol. Men när jag vände mig om så välte stolen och jag krossade en av skålarna mot köksbordet. Fick sy 9 stygn ;) Det blödde ganska ordentligt som ni ser haha. Det var i slutet av sommaren 2011.
 

Nov. 07, 2012



Håltimma

Sitter i skolan , har håltimma så de är ganska gött.. Finns dock inte så mycket att göra. Väntar på att 8b ska sluta , tror jag ska timm cemtrum med Elin :)
Bra dag för övrigt , handbolls tröning ikväll. Hästarna vilar , hinner inte rida.
Speciell dag kan man väl säga , men berättar inget. Inte ännu ;)

Godnatt!!

Söndagen

På söndagen gjorde jag inte så mycket. Var med tjejerna och Pontus. På morgonen gick vi till Bayards och åt pizza till frukost , gott <33 Runt fyra på eftermiddagen så tog jag och bussen mot Uddevalla , vid Ellenö så hoppade Elin på. Vid kampenhof stanna bussen , jag och Elin väntade med Pontus i en stund tills hans buss kom och så åkte han hem :(
Jag och Elin gick på bio. Vi såg filmen Skyfall. Den var väll ganska bra , inte riktigt min filmsmak men det var helt klart den bästa bond filmen! :D
 
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

Jag lever

Hejhej , jag lever. Lovar! Men sen i fredags har jag inte haft tillgång till dator och blogg.se appen har som vanligt laggat...
Under dom här dagarna har det hänt MYCKET . Tävling , ny mobil, ''fest'' och massa skoj!
 Börjar med lördagen. Åkte upp till ridskolan med Sune för att hoppa deras halloweenhopp. Hoppade 70 och 80 eftersom jag skulle prova att ''tävla'' utan bett för första gången. Vilken häst säger jag bara!! Han gick som en klocka , verkligen :D
Efter tävlingen skyndade jag mig hem , bytte om och drog till torp för att fixa nytt abonemang. Köpte även en Samsung Galaxy s3 eftersom den ingick..
Sedan hem , göra mig iordning för att åka till Färgelanda och va med goa vänner innan ''festen'' . 
Den så kallade festen var , hm helt dööd! 
Sen hände det mer och yada yada. Orkar inte skriva allt haha ;) SKulle bli flera sidor! Ni får nöjja er såhär :)
 
 
Gud så vacker han är , min lilla häst ♥

08:00

Nu ska jag efter en LÅÅNG dag äntligen dejta kudden. Dagen har varit riktigt rolig med goa vänner. Spökstig på ridskolan och fika efter det. Finger kakor ;)
Imorgon är klockan ställd på 08:00. Gr upp , äter lite innan jag går ut i stallet och fixat Sune. Han ska bortsa väldigt fin , pysslas om och så inför klubbens halloween hopp. Inget särskilt direkt men ändå kul om hästen inte ser ut som en lortgris ;)
Är på FRK klockan 10:00 cirka. Vet inte riktigt vilken tid jag hoppar , bom på marken börjar 10. Jag hoppar 70 & 80.
Hörs imorgon!

Fredag

Hej! Eller godmorgon ;) Jag gick upp tidigt idag , släppte ut hästarna och allt de där. Fixa med hunden och mig själv. Nu väntar jag på bussen, lite tidig haha. Den går om typ 10 minuter. Slapp iallafall att gå hit , pappas lastbil var upptagen så han fick börja senare och kunde därför köra mig hit :)
Ni vet ju redan vad jag ska göra idag.. Står i förra inlägget ;) Men vad ska ni göra? :D

Kväll

Hej! Just nu sitter jag och kollar på tv. Vad gör ni? :) Ska snart duscha och sedan sova. Imorgon är det upp tidigt som gäller!
Ska släppa ut hästarna och fodra dom , gå på promenad med Doris och ge hon mat innan jag gör mig iordning och tar mig en rejäl morgon promenad på 3-4km till Bussen.
Åker till högsäter och är med Ida, senare på kvällen tar jag bussen till Frk , hjälper Maja lite innan vi går deras spökstig!
Ni får ha de så bra :D

Sunny Day

Har nyss kommit in. Red Sune , börja lite här hemma med att galoppera på en liten volt. Tränade byten osv. Har var verkligen som en dröm! Hoppade några skutt och verkligen allt stämde perfekt! Han är min dröm prins , verkligen! ♥
Efter det så red jag ut en lång sväng , galopperade en hel del i ett lugnt och stadigt tempo. Lät han sträcka på halsen , gissa om han njöt?! Helt sjukt vad mysig han kan vara , om han bara vill :) Världens vackraste helt enkelt!
 

Torsdag

STannar hemma idag , trots allt. Ska försöka hinna rida Sune , hoppa lite. Ikväll kommer det förhoppningsvis en och hämtar lite täcke som jag säljer. Måste bli av med en del , det tar sån himla plats i sadelkammaren och det är ju ingen idé att ha kvar sånt som jag inte använder ;)
 
Sparar stan till söndag , Elin har bokat bio biljetter. Vi ska se filmen skyfall , haha finns ingen annan att se som går på en bra tid! Men tror iallafall att det blir ett bra avlut på lovet! :)

1 November

Sitter och tar de lugnt nu , äter frukost och chattar lite med Wilma! :) Idag vilar nog båda hästarna , är verkligen inte ridsugen.. Funderar på att åka till stan, men med vem? Hahah.. Förövrigt händer inget kul tror jag. Städa lite eller så om jag orkar ;)
Ska plocka bort bröd , smör och så nu. Sedan får jag välk gå och göra mig iordning!  :)