Sune

Hur är Sune? Jo haha , han är väldigt lättriden men ändå svår. Han är en väldigt bra läromästare , han kräver inte alls mycket samtidigt som han gör det. Lite svårt att förklara! Vi kan väl börja med dressyren:
 
Sune är lätt att få på tygel , han är lätt i grunder. Han kan även svårare saker , t.ex galoppbyte. Att göra själv bytet är lätt , men sen? Han hamnar i korsgalopp och blir väldigt springig. Hans galopp blir lätt ryckig och stutsig.Han är ganska seg i dressyren så det gäller att rida han ordentligt! Mycket skänklar , stilla händer. Oftast räcker det att sitta rätt för att han ska gå i form , finns egentligen inte så mycket att säga. Jag tycker han är underbar! :)

Hoppningen? Jo haha det är verkligen ett kapitel för sig. Han är PIGG och springig. När han är sån så vill man ju ta tag i han , räta upp och göra det snyggt. Men NEJ det funkar inte , då stannar han. Låt han köra sitt race , släpp tyglarna och håll i manen. Han vet vad han gör och han är duktigt , han KAN hoppa! Blir det fel så rätar han till det , hamnar han i fel galopp så byter han alltid själv. Desstuom så är han väldigt känslig för bett. Hoppar man med bett så måste man verkligen tänka på vad man gör. Därför har jag valt att rida på ett milt bettlöst träns , för då kan jag även räta upp han och ta tag lite utan att det stör han.  Han är väldigt självständig i hoppningen , man behöver inga ben. Man behöver bara tänka för att få han dit man vill. Han är verkligen en dröm ;) Han hoppar så mjuk , han galopp är underbar. Han är otroligt smidig och vändbar. Dessutom gör an alltid sitt bästa. Hur fel det än blir så rättar han till det , man kan komma hur fel som helst men han löser det. Helt perfa <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:






Trackback